Plantaardige oliën

palmolie

Analyse Palmolie

Palmolie volgt opwaartse lijn van concurrentie

De CBoT in Chicago heeft de week afgetrapt met groene cijfers. Zo steeg de notering van maïs naar het hoogste niveau in tien jaar en bewoog ook de prijs van sojaolie in flinke stappen naar boven. Die laatste grondstof is een geduchte concurrent van palmolie. Dit nieuws is reden genoeg voor een prijsstijging.
20 April 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Voorraad palmolie wordt in rap tempo kleiner

De voorraden palmolie in Maleisië zijn in maart naar het laagste niveau in één jaar tijd gezakt. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Malaysian Palm Oil Board. Het blijkt dat de export véél harder is gestegen dan waar menigeen analist rekening mee had gehouden.
13 April 2022
Olijfolie

Achtergrond Olijfolie

Vraag naar olijfolie blijft toenemen

Zonnebloemolie is goed voor ongeveer 9% van het wereldwijde verbruik van eetbare oliën. Rusland en Oekraïne zijn samen verantwoordelijk voor 80% van de wereldexport van zonnebloemolie. Producenten van olijfolie profiteren van de situatie.
12 April 2022
zonnebloempitten

Analyse Granen

'Europese productie groot genoeg voor compensatie'

De productie van oliehoudende zaden in Europa stijgt komend seizoen flink. Dat is voorspelling van de Europese Commissie, die verder aangeeft dat de verhoogde productie het mogelijk moeten maken om de terugval in leveringen vanuit Oekraïne te compenseren.
8 April 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Groei van voorraad palmolie verwacht

Persbureau Reuters verwacht dat de eindvoorraad van palmolie in maart met 0,51% stijgt ten opzichte van februari. Dat is goed nieuws en dus kan palmolie de zijwaartse beweging, die twee weken geleden ingezet is, vasthouden. De vraag is wel of dat op lange termijn ook lukt.
6 April 2022
Olijfolie Olijven

Nieuws Olijfolie

Tekort aan zonnebloemolie werkt door in prijs olijfolie

De oorlog in Oekraïne heeft voor een ware run op zonnebloemolie gezorgd. De krapte in die markt slaat nu door naar olijfolie. In Spanje is de prijs voor extra vergine olijfolie afgelopen maand met 10% gestegen. Toch wordt voor krapte in de markt van olijfolie niet gevreesd.
29 Maart 2022
zonnebloemolie

Achtergrond Zonnebloemolie

Welke alternatieven zijn er voor zonnebloemolie?

Over een paar weken is zonnebloemolie op. Consumenten zijn aan het hamsteren geslagen. En levensmiddelenproducenten zijn naarstig op zoek naar alternatieven voor hun recepturen. Welke alternatieven zijn er?
28 Maart 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad tikt 1.000 euro per ton aan op Matif

Het termijnmarktcontract voor koolzaad op de Matif in Parijs bereikte woensdag het prijsniveau van €1000 per ton. Dat is een unieke gebeurtenis. Gedurende de dag steeg de prijs nog verder, om uiteindelijk fors lager de dag af te sluiten. Krijgen kopers hoogtevrees?
24 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden