Kruiden

Kruiden

Nieuws Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen lastig verkrijgbaar en duur

De voedingsmiddelenindustrie heeft al enige tijd te maken met aanzienlijke prijsstijgingen. Producenten en handelaren in kruiden en specerijen ontkomen er ook niet aan. “We hebben zo lang mogelijk op de rem getrapt om kostenverhogingen door te rekenen, maar net als de rest van de markt moeten ook wij nu ingrijpen”, aldus Olav van der Willik van Natural Spices.
15 Maart 2022
vlees Lamsvlees

Interview Stijn Gille

'Ik sta open voor de Nederlandse markt'

Deze week spraken we voor de rubriek 'Food People' met Stijn Gille, eigenaar van kruiden- en sauzenbedrijf Fab's en chef-kok in een restaurant in Leuven. 'Met mijn knowhow als chef-kok en kennis van barbecueën heb ik een streepje voor in het gebruik van de kruiden. Ik heb nu een stoofvleesbinder ontwikkeld die melk- en glutenvrij is, zonder smaakverlies.'
16 Februari 2022
Taste Up

Interview Taste Up

Taste Up maakt kruiden tot core business

Kruidenproducent en -verpakker Taste Up uit België heeft van kruiden de core business gemaakt. Sinds vijf jaar zijn Jolien van den Berghe (30) en Jorne Leemans (26) eigenaar, en zij leiden het met nieuw elan. Taste Up heeft een make-over gehad, in alle uitingen, maar ook in producten. 'Wij focussen ons nu vooral op kruiden en salades. Ons klantenpakket is ook een stuk breder geworden.'
1 November 2021
Kruiden

Nieuws Natural Spices

'Met sachets willen we het nog gemakkelijker maken'

Het assortiment van Natural Spices wordt uitgebreid met kruidensachets, op basis van 100% natuurlijke smaakmakers. “Met de toevoeging van sachets aan ons assortiment zetten we onze missie voort: het leven van consumenten nog gezonder en makkelijker maken, door middel van de kracht van smaak”, meldt het. Er worden vijf sachets voor maaltijden en vijf sachets voor dips toegevoegd aan het assortiment.
7 September 2021
Kruiden

Nieuws Outdoor Food Trends

'Met kruidenmix is smaak en gemak te combineren'

Kruiden en specerijen zijn voor steeds meer consumenten een waardevolle toevoeging aan de maaltijd. Of het nou om kaneel in de yoghurt of peper op de biefstuk gaat, we passen allemaal wel kruiden toe in onze gerechten. Tijdens coronacrisis werden we gedwongen om meer zelf te koken en dus nam ook de verkoop van (verse) kruiden en specerijen toe. Of het een trend is die aanhoudt, is afwachten. Voor Natural Spices is al wel duidelijk dat kruidenmixen de toekomst zijn. “Het is de ideale manier om smaak en gemak te combineren.”
29 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden