Burger King

Fastfood Burger King

Nieuws Kwartaalcijfers

Moederbedrijf Burger King overtreft de verwachtingen

Restaurant Brands International, het moederbedrijf achter Burger King en Tim Hortons, heeft de verwachtingen overtroffen. Zo blijkt uit de kwartaalcijfers die het vandaag (3 mei) gepresenteerd heeft.
3 Mei 2022
Burger King

Analyse Burger King

Burger King kan niet weg uit Rusland

Restaurant Brands International, het moederbedrijf van onder meer Burger King en Tim Hortons, worstelt met de achthonderd Burger King-filialen die tegen zijn zin in vooralsnog open blijven. Het concern heeft een minderheidsbelang van 15% in de Russische joint-venture en kan de restaurants niet dwingen de deuren te sluiten.
21 Maart 2022
Fastfood KFC

Achtergrond Beurzen

Fastfoodketens lijden onder crisis in Oekraïne

Amerikaanse fastfoodketens als McDonald's, Kentucky Fried Chicken en Burger King hebben over ter wereld vestigingen, zo ook in Rusland en Oekraïne. De inval die Rusland donderdag 24 februari in Oekraïne deed, had dan ook veel effect op de beurskoersen van de fastfoodketens. Angst dat Vladimir Poetin – als reactie op sancties uit de Europese Unie en de Verenigde Staten – de filialen sluit, ligt daar onder meer aan ten grondslag.
25 Februari 2022
frites aardappelverwerking frituren

Analyse Aardappelen

Fritesmarkt gedijt goed onder populariteit fastfood

Burger King, McDonald's en andere fastfoodketens doen goede zaken. De resultaten van afgelopen kwartaal lagen boven het niveau van voor de coronacrisis. Dat sluit aan op de fritesexport die eerder al alle records verbrak. Toch is het tempo inmiddels getemperd. Wat is er aan de hand?
12 November 2021
Burger King

Nieuws Vlees

Burger King vreest voor hogere vleesprijzen

De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat rundvlees komende periode in prijs gaat stijgen. Dat is de verwachting van de eigenaar van fastfoodketen Burger King. Vleesverwerkers in de Verenigde Staten hebben moeite hun fabrieken te bemannen.
18 Augustus 2021
Boerenbusiness Beter leven Pluimveevlees

Nieuws Dierenwelzijn

Kippenwelzijn nog niet optimaal bij fastfoodketens

De grote fastfoodketens presenteren nog altijd minimaal als het gaat om kippenwelzijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van The Pecking Order van dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection. In die ranglijst worden fastfoodketens beoordeeld op concrete toezeggingen, ambities en transparantie rondom dierenwelzijn. KFC maakt zich – in Nederland – het hardste voor beter kippenwelzijn, Burger King scoort veruit het slechtste.
23 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden