Oatly

Oatly melkvervangers

Nieuws Kwartaalcijfers

Extra aanbod bezorgt Oatly stevige omzetgroei

Oatly heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van $166,2 miljoen gerealiseerd, een stijging van 18,6% in vergelijking met dezelfde periode één jaar eerder. Tegelijkertijd lijdt de brutowinst van Oatly sterk onder de gestegen grondstofkosten, logistieke uitdagingen en hoge energiekosten.
4 Mei 2022
Oatly melkvervangers

Analyse Oatly

Oatly ziet omzetgroei, maar risico's blijven bestaan

Haverdrankproducent Oatly heeft afgelopen jaar met een flink verlies afgesloten. Het Zweedse concern zag de omzet echter in het vierde kwartaal wel flink toenemen. Dit is iets wat beleggers enigszins geruststelt. 
10 Maart 2022
melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws melk

Britse waakhond verbiedt anti-melk campagne Oatley

Het Zweedse Oatly moet een reclamecampagne terugtrekken waarin wordt gesteld dat stoppen met melk drinken goed is voor de planeet. Ook mag het bedrijf niet meer zeggen dat het gebruik van haverdrank 73% minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan melk.
27 Januari 2022
Oatly melkvervangers

Achtergrond Oatly

Beurskoers van Oatly niet gered door hogere omzet

De koers van het aandeel van haverdrankproducent Oatly is niet gered door een hogere omzet. Deze week maakte het bedrijf de kwartaalcijfers bekend. Die waren – louter gekeken naar de omzet en de brutowinst – positief te noemen. Het nettoverlies lag echter vele malen hoger dan vorig jaar in het derde kwartaal. Dat laatste lijkt van groter belang bij de aandeelhouders.
18 November 2021
Oatly melkvervangers

Nieuws Haverdrank

Oatly groeit in haverdrank door dankzij beursgang

Het Zweedse havermelkbedrijf Oatly maakte vandaag bekend daar haar omzet steeg naar $ 146,2 miljoen. Dit is een stijging van 53,3% ten opzichte van $ 95,3 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Door de beursgang heeft het bedrijf de productiecapaciteit uitgebreid naar onder meer Azië, wat de groei heeft bevorderd.
16 Augustus 2021
Oatly melkvervangers

Analyse Oatly

Oatly: van kleine Zweedse speler naar wereldmerk

Het is hip en eigentijds, maar moet vooral een verandering teweegbrengen. Dat is Oatly. De haverdranken zijn het afgelopen jaar steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. Met een jaarlijkse omzetgroei van ruim 100% en een beurswaardering van $10 miljard heeft het bedrijf dit jaar al flinke stappen gezet. Een analyse.
8 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden