Maddie Red / Shutterstock.com

Nieuws Haverdrank

Oatly groeit in haverdrank door dankzij beursgang

16 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Het Zweedse haverdrankbedrijf Oatly heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet zien stijgen naar $146,2 miljoen. Dit is een stijging van 53,3% ten opzichte van de $95,3 miljoen van vorig jaar. Door de beursgang heeft het bedrijf de productiecapaciteit uitgebreid voor het bedienen van de Aziatische markt, wat de groei heeft bevorderd.

Toni Petterson, ceo van het Zweedese Oatly, noemt 2021 in een verklaring het meest 'transformatieve' jaar in de geschiedenis van het bedrijf, met de beursgang in mei. "We schalen ons bedrijf op drie continenten op, om te voldoen aan de robuuste vraag van de consument naar onze producten."

Samenwerking met McDonald's
De groei in omzet werd met name gerealiseerd door een groei in de foodservice- en retailkanalen. Daarnaast ging Oatly een aantal nieuwe samenwerkingen aan. Zo startte ze de samenwerking met KFC en McDonald's in China, wat het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Daarnaast werd de nationale distributie in China uitgebreid met het product 7-Eleven aan retail- en cafébalies. Het Zweedse voedingsbedrijf verwacht voor de tweede helft van 2021 een versnelde omzetgroei te lanceren.

Alternatieven voor koemelk
Plantaardige alternatieven voor koemelk (havermelk, soja, maar ook amandelmelk) zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat steeds meer mensen voor een alternatief voor koemelk kiezen, hangt samen met de trend van klimaatbewust eten.

De verwachting van analisten is dat de verkoop van havermelk over de komende 5 jaar jaarlijks met 13,4% groeit en dat de waarde in 2026 uitkomt op circa $6,8 miljard. Inmiddels is Oatly in het Verenigd Koninkrijk goed voor de helft van de plantaardige zuivelvervangers. In Duitsland bedroeg het marktaandeel 43% en China was goed voor 13% van de omzet.
 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden