Brent olie

olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Daling op oliemarkt van korte duur

De prijs van olie daalde recent door meer rust op geopolitiek vlak. Maar hier kwam echter alweer snel verandering in. Opvallend genoeg zorgt zwakke economische data in de Verenigde Staten voor een stijging van de olieprijs. 
Gisteren 08:00 uur
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Olieprijs daalt ondanks geopolitieke spanning

De olieprijs heeft deze week een flinke stap naar beneden gezet. Daarvoor zijn twee redenen. De markt verwacht dat geopolitieke spanningen tussen Israël en Iran niet tot een hoger aanbod leiden en daarnaast zijn recente indicatoren van de Chinese economie zwakker dan verwacht.
18 April 2024
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Rally oliemarkt pauzeerde kort, maar zet weer door

De stijging van de olieprijs is deze week kort gestopt, maar inmiddels neemt de prijs weer toe. De korte pauze in de rally ontstond nadat handelaren die olie op een laag niveau hebben gekocht besloten te verkopen. Door de onrust in het Midden-Oosten nam de prijs echter weer snel toe.
11 April 2024
olie

Analyse Vlees & Eiwit

Olieprijs stijgt door geopolitiek en economie

De olieprijs is behoorlijk gestegen. Vooral een vermeende aanval van Israël op een Iraanse ambassade zorgt voor de toename. Al werd de ruimte voor de stijging gecreëerd door betere economische resultaten in zowel de Verenigde Staten als China.
4 April 2024
olie

Analyse Energie

Zwakke vraag olie in VS onderbreekt prijsstijging

De olieprijs steeg deze week licht. Sterkere economische verwachtingen en geopolitieke spanningen zorgden voor opwaarts momentum. De stijging werd echter onderbroken door zwakke vraag in de Verenigde Staten.
28 Maart 2024
olie

Analyse Energie

Sentiment op de oliemarkt blijft sterk

De olieprijs is deze week fors gestegen. Een intensivering van Oekraïense aanvallen op de Russische infrastructuur zorgde voor een stijging. Sinds woensdag 20 maart vond door een hoge stand van de dollar echter een correctie plaats.  
21 Maart 2024
olie

Analyse Energie

Wereldwijde olievraag stijgt minder snel

De oliemarkt staat er op het moment rustig voor. Een groot aanbod zorgt op het moment voor rust, zo schrijft het Internationaal Energieagentschap (EIA). Daarnaast stijgt de internationale olievraag in 2024 minder sterk dan vorig jaar. 
14 Maart 2024
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Sterkere verwachtingen voor oliemarkt

De prijs van olie heeft de weg naar boven weer gevonden. De economie is nog altijd zwak, maar investeerders hebben het vertrouwen dat het tij in zowel China als de Verenigde Staten dit jaar nog keert. Daarnaast houdt de OPEC het aanbod laag en verhoogt Saudi-Arabië de prijzen.
7 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden