Brent olie

olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Sterkere verwachtingen voor oliemarkt

De prijs van olie heeft de weg naar boven weer gevonden. De economie is nog altijd zwak, maar investeerders hebben het vertrouwen dat het tij in zowel China als de Verenigde Staten dit jaar nog keert. Daarnaast houdt de OPEC het aanbod laag en verhoogt Saudi-Arabië de prijzen.
7 Maart 2024
olie

Analyse Energie

Olieprijs blijft stabiel door gemengde signalen

De olieprijs is eind vorige weeg gestegen, maar inmiddels staat de Brent-benchmark weer op hetzelfde punt. De keuze van de Amerikaanse centrale bank om de rente niet te verhogen, zorgde voor prijsdruk. Hoge verwachtingen van grote Amerikaanse zakenbanken en het uitblijven van een staakt-het-vuren in Gaza zorgden er echter voor dat de olieprijs weer steeg.
29 Februari 2024
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Quotum OPEC onder druk na Irakese overschrijding

De prijs van aardolie steeg deze week licht. Door enkele verstoringen in de Verenigde Staten en Rusland staat het aanbod onder druk, al is het niet uitgesloten dat de OPEC in het tweede kwartaal een ruimer quotum hanteert, nu de productie van Irak te hoog blijkt. Daarnaast blijven geopolitieke spanningen voor een hogere olieprijs zorgen. 
22 Februari 2024
olie Olieplatform

Analyse Energie

Onrust in Rusland houdt de olieprijs op niveau

Prijsdrukkend en prijsopdrijvend nieuws houden elkaar in balans op de oliemarkt. Aan de ene kant groeien de voorraden en neemt de vraaggroei af. Aan de andere kant zorgen de spanningen in het Midden-Oosten en Rusland dat de prijs erop blijft.
15 Februari 2024
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Oliemarkt vindt weg naar boven na forse daling

De olieprijs is na een forse daling weer wat hersteld. Begin deze week stond de olieprijs nog onder druk. Hoop op een wapenstilstand in Gaza en de zwakke Chinese economie zorgden voor een daling. Nu de hoop op een akkoord tussen Israël en Hamas vervliegt, zet de olieprijs weer stappen omhoog.
8 Februari 2024
olie

Analyse Energie

Mogelijke liquidatie Evergrande keert olieprijs

Door de geopolitieke onrust in de Rode Zee en gunstige Amerikaanse macro-economische cijfers zat de olieprijs eind vorige week in de lift. Al deed de dreigende liquidatie van de Chinese vastgoedgigant Evergrande het grootste deel van die stijging deze week weer teniet.  
1 Februari 2024
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Olieprijs stabiel ondanks escalatie Midden-Oosten

De olieprijs is door de conflicten in het Midden-Oosten en Oekraïne licht gestegen. Opmerkelijk licht zelfs, zo vertellen handelaren in internationale media. Deels blijft een verdere stijging door een groter aanbod uit, nu het Sharara-veld in Libië weer actief is. De voornaamste reden voor de relatieve rust blijft de zwakke economie.
25 Januari 2024
olie

Analyse Energie

Situatie Midden-Oosten laat olieprijs onberoerd

Ondanks de forse escalatie van het conflict in het Midden-Oosten steeg de olieprijs vorige week met minder dan $1. Inmiddels neemt de zwakke economische situatie in China duidelijk de overhand. Dit zorgt voor een forse daling van de benchmark voor Brent-olie.  
18 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden