Brent olie

olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Olieprijs stabiel ondanks escalatie Midden-Oosten

De olieprijs is door de conflicten in het Midden-Oosten en Oekraïne licht gestegen. Opmerkelijk licht zelfs, zo vertellen handelaren in internationale media. Deels blijft een verdere stijging door een groter aanbod uit, nu het Sharara-veld in Libië weer actief is. De voornaamste reden voor de relatieve rust blijft de zwakke economie.
25 Januari 2024
olie

Analyse Energie

Situatie Midden-Oosten laat olieprijs onberoerd

Ondanks de forse escalatie van het conflict in het Midden-Oosten steeg de olieprijs vorige week met minder dan $1. Inmiddels neemt de zwakke economische situatie in China duidelijk de overhand. Dit zorgt voor een forse daling van de benchmark voor Brent-olie.  
18 Januari 2024
olie

Analyse Energie

Daling op oliemarkt houdt maar kort stand

De prijs van olie bewoog afgelopen week behoorlijk op en neer. In eerste instantie daalde de prijs nadat Saudi-Arabië besloot zijn prijs voor Aziatische olie ter verlagen. Door de onrust in het Midden-Oosten hield de lagere prijs echter kort stand.
11 Januari 2024
olie

Analyse Energie

Olieprijs stijgt weer na relatief klein incident

De olieprijs nam deze week het gros van de tijd gas terug. Door zwakke economische resultaten verwachten handelaren dat de vraag naar olie in 2024 relatief laag uitvalt. Zelfs de verslechterende situatie in de Rode Zee kreeg geen grip op de olieprijs. Tot gisteren althans, toen de prijs plotsklaps flink steeg na een relatief klein incident in Libië. 
4 Januari 2024
haven olie raffinaderij

Analyse Energie

Olieprijs toch niet stabiel na onrust in Midden-Oosten

Even leek de prijs van aardolie stabiel, maar inmiddels zet de stijgende lijn weer door. Onrust in het Midden-Oosten en een ongunstigere wisselkoers van de euro tegenover de dollar zijn de belangrijkste oorzaken.  
28 December 2023
olie

Analyse Olie

Aanvallen in Rode Zee duwen olieprijs omhoog

De prijs van olie is deze week behoorlijk sterk gestegen. Meerdere aanvallen op schepen in de Rode Zee door Houthi-rebellen zorgde voor behoorlijk wat paniek op de oliemarkt. Inmiddels is de prijs door een onverwachte stijging van de Amerikaanse voorraden weer wat aan het dalen.
21 December 2023
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Amerikaanse olievoorraad krimpt meer dan verwacht

Amerika zet de toon op de oliemarkt. Na de hogere productie vorige week is het deze week een grote krimp in de voorraad waar de handel naar kijkt. Verder zijn er zorgen over de veiligheid op de Rode Zee die de markt steun geven. Dat China minder olie importeert, lijkt al weer bijna vergeten.
14 December 2023
sojaoogst

Marktupdate Grondstoffen

Agrarisch grondstoffen laten gemengd beeld zien

Op de granenmarkt bracht het Wasde-rapport van het USDA, dat vrijdagavond Nederlandse tijd uitkwam nieuws. De tarwe-eindvoorraad is verlaagd met 500.000 ton en is daarmee de kleinste sinds seizoen 2015/16. Voor de Braziliaanse sojaoogst werd maar een beperkte aanpassing gedaan, terwijl daar door de extreme start van het groeiseizoen wel het een en ander loos is. Ruwe olie kreeg juist steun uit onverwachte hoek.
11 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden