Bananen

Banana Business Dutch Food Week

Interview Banana Business

Banana Business ziet grondstof in bananenschil

Steeds meer start-ups houden zich bezig met het terugdringen van voedselverspilling. Een van de manieren om dat te doen, is het verwerken van groente- en fruitreststromen in nieuwe, innovatieve voedingsmiddelen. Banana Business, een van de partners van Dutch Food Week, zet daar ook op in. “We maken eigenlijk een broodje shoarma of flammkuchen, maar dan anders. Namelijk met bananenschillen”, vertellen twee van de vijf initiatiefnemers in gesprek met Foodbusiness.
21 September 2021
transport containers Scheepvaart

Nieuws Logistiek

Transportkosten stijgen door tekort zeecontainers

Doordat er wereldwijd een tekort aan zeecontainers is, schieten de prijzen voor vervoer als een speer omhoog. Dat merken de Rotterdamse en Antwerpse containerhavens, maar ook de Zeeuwse havens, waar minder fruitsappen uit Zuid-Amerika worden aangevoerd. Corona-uitbraken waardoor terminals in Aziatische en met name Chinese havens zijn gesloten, zijn de hoofdoorzaak van het wereldwijde tekort aan zeecontainers.
19 Augustus 2021
bananen

Nieuws Bananen

Meer bananen uit Latijns-Amerika verwacht

De landen in Latijns-Amerika zullen de komende jaren steeds meer bananen produceren. Dat verwachten de verschillende Wereldhandelsorganisaties. Het feit dat grote importlanden, zoals de Europese Unie, de Verenigde Staten en Rusland, een groeiende vraag naar bananen laten zien, ligt aan de groei ten grondslag.
9 Augustus 2021
bananen

Analyse Bananen

Bananen staan onder druk, maar blijven goedkoop

Bananen zijn wereldwijd het meest gegeten fruit. Zowel de vraag als de productie is zeer hoog en in meer dan 150 landen wil de banaan goed groeien. Dat de Cavendish-bananen, de populairste soort, wordt bedreigd door schimmels die resistent dreigen te raken voor pesticide, is (nog) niet in de prijs terug te zien. Die daalde het afgelopen jaar in onze contreien juist.
26 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden