Nutri-Score

Nutri-Score

Nieuws Gezonde voeding

Voedselautoriteit nuanceert belang Nutri-Score

Het is belangrijker om een gebalanceerd totaal aan voedingsmiddelen te eten dan om voedingsmiddelen te eten met een ieder voor zich optimale ingrediëntenscore. Dit stelt de Europese voedselautoriteit EFSA in een recent wetenschappelijk advies.
29 April 2022
Nutri-Score

Nieuws Nutri-Score

'Nutri-Score pas in winkels als het deugt en klopt'

Het politieke besluit over de invoering van Nutri-Score is nog niet genomen, maar ondertussen liggen in veel supermarkten al wel producten met het logo in de schappen. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken roept op Nutri-Score terug te trekken uit de winkels en pas in te voeren als het helemaal aansluit op de Nederlandse voedingsadviezen.
5 April 2022
consumenten certificaat

Opinie Krijn J. Poppe

Certificering en labelen: meer of minder zuur?

Misschien kan de overheid maar beter de minimumeisen in de markt vergroten in plaats van te vertrouwen op de consument die met de toegevoegde informatie de juiste keuze maakt. Zelf zie ik ook veel in een tussenweg: één bedrijfscertificering op een complete set van issues.
1 Februari 2022
Nutri-Score

Nieuws Nutri-Score

Fabrikanten willen dat Nutri-Score verplicht wordt

Het voedselkeuzelogo Nutri-Score wordt in Nederland en steeds meer omliggende Europese landen ingevoerd door fabrikanten. Daarmee wordt het voor consumenten makkelijker om te zien of een product in de supermarkt gezond of ongezond is. Fabrikanten zijn vanwege de Europese regelgeving nog niet verplicht om te werken met Nutri-Score. In Frankrijk zijn er al aardig wat bedrijven die het voedselkeuzelogo omarmen, ook omdat het daar ontwikkeld is. De grootste weerstand tegen het logo zit bij Spaanse voedingsbedrijven in onder andere de vleesindustrie.
19 Januari 2022
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Albert Heijn

Nutri-Score te zien bij meer producten in Albert Heijn

De Nederlandse overheid heeft iets meer dan twee jaar terug officieel gekozen voor de invoering van de Nutri-Score. Verwacht wordt dat die in de eerste helft van dit jaar landelijk wordt gebruikt. In het kader daarvan heeft Albert Heijn nieuwe stappen gezet in de geleidelijke invoering van het voedselkeuzelogo.
4 Januari 2022
Vegetarisch Nutri-Score

Nieuws Politiek

Invoering Nutri-Score niet meer dit jaar in Nederland

De invoering van de Nutri-Score - het stoplichtensysteem voor voedingsmiddelen - laat nog op zich wachten. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis schrijft aan de Tweede Kamer dat hij constateert dat zijn ambitie om Nutri-Score medio 2021 in Nederland te introduceren niet haalbaar is. Hij wil nu in de eerste helft van 2022 Nutri-Score invoeren.
7 Juni 2021
Vegetarisch Nutri-Score

Nieuws Nutri-Score

Nutri-Score blijkt effectief, Eco-Score ook gelanceerd

Keurmerken, labels, duurzaamheidsinitiatieven. Verpakkingen wordt steeds voller, maar ook informatiever. Een aantal jaar terug introduceerde Frankrijk de 'Nutri-Score', waarmee het consumenten wilde stimuleren een gezondere keuze te maken. Een succes en inmiddels wordt het, vooral in de Europese Unie, volop toegepast. De Wereldgezondheidsorganisatie ziet het potentieel en onderzocht of het ook in andere landen kan helpen om overgewicht tegen te gaan. Wat blijkt daaruit? En, inmiddels is ook een 'Eco-Score' in de maak. Hoe werkt die precies?
26 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden