Shutterstock

Nieuws Gezonde voeding

Voedselautoriteit nuanceert belang Nutri-Score

29 April 2022 - Klaas van der Horst

Het is belangrijker om een gebalanceerd totaal aan voedingsmiddelen te eten dan om voedingsmiddelen te eten met een ieder voor zich optimale ingrediëntenscore als Nutri-Score. Dit stelt de Europese voedselautoriteit EFSA in een recent wetenschappelijk advies.

Dit advies is met gejuich ontvangen door voorstanders van 'traditionele' voedingsmiddelen, zoals de Italiaanse federatie voor de voedingsindustrie, Federalimentare. Minder goed nieuws is het voor de ontwikkelaars van zogenoemde Front-of-pack (FOP)-scores, zoals Nutri-Score en de voedingsindustrie die hier sterk op heeft ingezet.

De EFSA neemt geen stelling in tegen de FOP-scores, maar ziet ze niet als het ultieme instrument dat helpt om gezond te blijven. Bovendien worden de FOP-labels ook regelmatig gebruikt om ook andere doelen te bereiken. Daarbij is het niet mogelijk om met een beperkt aantal goed lijkende voedingsmiddelen volgens bijvoorbeeld de Nutri-Score, eenzelfde breed en gebalanceerd spectrum aan voedingsingrediënten binnen te krijgen als met een gevarieerd dieet. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden