Melk

zuivel ijs melkverwerking

Nieuws Zuivel

Unilever wil emissie halveren bij ijsproductie

Ben & Jerry's is begonnen met een pilot bij vijftien melkveebedrijven om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2024 te halveren. Als de pilot succesvol is, wordt deze uitgebreid naar meer boerderijen in de wereldwijde toeleveringsketen van de ijsmaker.
10 Mei 2022
melk

Analyse Melk

Melkprijzen gaan voor nieuwe recordhoogte

De melkprijzen verbreken record na record. Dit wordt voor een belangrijk deel bepaald door de beperkte beschikbaarheid van het product. Zoals elk jaar stijgt de melkproductie in Europa na de jaarwisseling (dit is een seizoensmatig patroon), al blijft die productiestijging dit jaar wel achter bij wat in voorgaande jaren was te zien.
16 Februari 2022
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Analyse Melk

Melkprijzen nog niet aan de top

De opmars van de melkprijzen is snel gegaan, maar begin 2022 lijkt de top nog niet bereikt. Afgaande op de hoge grondstofwaarde van melk kunnen de uitbetalingsprijzen nog een stap zetten.
19 Januari 2022

FB TV Grondstofupdate

Melk is witte raaf op dalende grondstoffenmarkt

Na een hevige rally nemen veel grondstofprijzen gas terug. De nieuwe variant van het coronavirus zorgt voor onrust, onder meer op de olie- en granenmarkt. Ondanks deze onrust zijn er ook prijsstijgingen zichtbaar. Wouter Baan, grondstofanalist bij Foodbusiness, neemt je mee in de ontwikkelingen. Ook heeft hij tot slot de tip van de week.
30 November 2021
melk melken melkveebedrijf

Analyse Melk

Waarom melk voorlopig nog schaars blijft

Tijden waarin spotmelk voor bedragen rond de €50 per 100 kilo wordt verhandeld, zijn uitermate zeldzaam. Ondertussen prijken deze niveaus al weken op de borden. In de zuivelsector wordt bijna gevochten om melk nu de markt zo lekker draait. De verwachting is dat de melkschaarste voorlopig nog niet ten einde is.
17 November 2021
zuivel melkveebedrijf

Interview Ikwileerlijkezuivel.nl

Nieuwe online zuivelwinkel combi business én idealen

Een nieuwe online melk- en kaasboer wil zuivel personaliseren en rechtstreeks naar de consument brengen. De boer moet er uiteindelijk meer aan overhouden. De initiatiefnemers zijn een crowdfundingactie gestart om kleine investeerders aantrekken én zo grote geldschieters buiten de deur te houden.
22 September 2021
melk maandanalyse

Nieuws Morissons

Morissons zet in op glazen melkflessen

De Britse warenhuisketen Morrisons heeft positieve feedback van haar klanten ontvangen voor zijn recente proef met glazen melkflessen in Kent en rond Sheffield. De flessen worden rechtstreeks door lokale melkveebedrijven bij Morissons afgeleverd. Eenmaal geretourneerd worden ze opgehaald en ontsmet. Zo kunnen ze minstens tien jaar worden hergebruikt.
30 Augustus 2021
pesos

Nieuws Mexico

'Bier- en melkproductie in Mexico is een probleem'

De grootschalige productie van melk en bier is een groot probleem in Mexicaanse gebieden met weinig water. Dat stelt president Andrés Manuel López Obrador. Daarom annuleerde hij afgelopen jaar plannen voor de bouw van een nieuwe brouwerij in het noorden van het land. Hij zet inmiddels zelfs vraagtekens bij de gehele export van beide producten.
29 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden