Shutterstock

Nieuws Mexico

'Bier- en melkproductie in Mexico is een probleem'

29 Maart 2021 - Redactie Foodbusiness

De grootschalige productie van melk en bier is een groot probleem in Mexicaanse gebieden met weinig water. Dat stelt president Andrés Manuel López Obrador. Daarom annuleerde hij afgelopen jaar plannen voor de bouw van een nieuwe brouwerij in het noorden van het land. Hij zet inmiddels zelfs vraagtekens bij de gehele export van beide producten.

Mexico is wereldwijd een van de grootste exporteurs van bier. De jaarlijkse exportwaarde komt uit rond de $4,6 miljard, waarbij het merendeel naar de Verenigde Staten gaat. Maar, de inkomsten weerhouden de Mexicaanse president er niet van om vraagtekens te zetten bij de hoge uitvoerwaarde. Vooral in de Mexicaanse gebieden met weinig water hekelt hij de productie van bier.

Water exporteren
Het is een van de redenen dat hij vorig jaar de plannen voor de bouw van een enorme brouwerij aan de noordgrens van Mexico annuleerde. "Hoe kunnen we bierbrouwerijen in het noorden van het land hebben? Hoe kunnen we bier produceren voor de export? Wat exporteren we eigenlijk? We exporteren water. Dit terwijl we geen water hebben in het noorden", aldus de president.

Niet alleen bier moet het ontgelden, ook de productie van melk staat in deze gebieden onder druk. "De lokale melkproductie én het waterverbruik om veevoer te verbouwen, brengen het ecosysteem in gevaar", aldus de Mexicaanse president.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Ondernemen

Brouwers zien bierverkopen dalen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden