Bierprijs

bier

Analyse Ondernemen

Brouwers zien bierverkopen dalen

Bierbrouwers AB Inbev, Molson Coors en Heineken presteerden afgelopen week hun cijfers voor het derde kwartaal van 2022. Eerst genoemden presteerden goed, Heineken iets minder.
3 Augustus 2023
bier Boerenbusiness

Analyse Bierconsumptie

Brouwers bezorgd over Europese bierconsumptie

Bierbrouwers Heineken, AB InBev en Carlsberg presteerden vorige week hun cijfers voor het derde kwartaal van 2022. En de brouwers profiteren volop van het einde van de pandemie, maar toch zijn er zorgen. Met name Heineken en Carlsberg maken zich zorgen over Europa.
1 November 2022
bier

Nieuws Bedrijven

Brand haalt pilsproductie weg uit Wijlre

De Brand Brouwerij in Wijlre gaat verder als duurzame microbrouwerij met proeflokaal, nu de pilsproductie verhuist naar andere brouwerijen. Dit maakte de brouwer, die onderdeel is van Heineken, maandag bekend.
26 September 2022
Heineken

Nieuws Speciaalbier

Heineken neemt Britse Beaverton Brewery over

Heineken heeft de Britse Brewerton Brewery volledig overgenomen. Het Nederlandse concern nam in 2018 al een minderheidsbelang in de Londense brouwerij van speciaalbier. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. 
7 September 2022
Boerenbusiness

Nieuws Suntory & Asahi

Japanse drankgiganten hebben goed halfjaar

Japanse drankgiganten Suntory en Asahi hebben hun cijfers voor de eerste helft van 2022 gepresenteerd. Het eerste bedrijf is onder meer eigenaar van Jim Beam whisky en de frisdranken Orangina en Schweppes. Asahi is de eigenaar van Grolsch, Peroni en het eigen Asahi bier. 
9 Augustus 2022
bier Boerenbusiness

Nieuws Gascrisis

Duitse brouwers maken zich zorgen over gastekort

Bierbrouwers in Duitsland maken zich grote zorgen over aankomende winter. De brouwers hebben de kosten zien stijgen door de duurdere grondstoffen, maar als er energietekorten ontstaan zijn de rapen pas echt gaar. De Duitse brouwers zien weinig mogelijkheden om iets anders dan gas als energiebron te gebruiken. 
1 Augustus 2022
Boerenbusiness

Nieuws Benoeming

Teeven nieuwe voorman Nederlandse brouwers

Fred Teeven is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Hij volgt Stijn Deelen op die na drie jaar afscheid neemt. De voormalig politicus kijkt uit naar zijn rol als belangenbehartiger van de Nederlandse bierbrouwers. ''De biersector is een prachtige sector die volop in beweging is en innoverend blijft.'
1 Juli 2022
bier

Nieuws Bier

'Onzeker hoe biermarkt zich dit jaar ontwikkelt'

De bierverkopen aan de horeca zijn nog niet terug op het niveau van voor de coronapandemie. De maatregelen tegen de verspreiding van het virus die aan het begin van het jaar nog actief waren, liggen hier grotendeels aan ten grondslag.
9 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden