Jaarcijfers 2021

euro

Nieuws Jaarcijfers

Greenyard houdt positieve lijn in omzet vast

Greenyard heeft over de eerste drie kwartalen van het gebroken boekjaar een omzetgroei van 1,2% gerealiseerd. Daarmee zet het de positieve flow voort. Over de eerste twee kwartalen lag de omzet al 0,8% voor één jaar eerder. Het derde kwartaal was overigens wel een stuk uitdagender voor het Belgische groente-en fruitconcern, meldt Greenyard in een kwartaalupdate.
22 Februari 2022
FrieslandCampina

Nieuws Jaarcijfers

Hoge zuivelprijzen stuwen winst FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft over 2021 een iets beter resultaat gedraaid dan over 2020 en zag de omzet met 3,2% stijgen naar €11,5 miljard. De nettowinst steeg met 117,7% naar €172 miljoen, terwijl de coöperatie ook weer een nabetaling aan de leden-melkveehouders uitkeert.
22 Februari 2022
Nestle

Nieuws Jaarcijfers

Nestlé groeit door dankzij e-commerce

Nestlé heeft een sterk jaar achter de rug, blijkt uit de jaarcijfers die op donderdag 17 februari gepresenteerd zijn. De autonome groei van het Zwitserse bedrijf kwam uit op 7,5%. Belangrijkste oorzaak van de groei is de gestegen thuisconsumptie (at home revolution) van onder andere koffie en de gestegen afname van diepvriesproducten en gezondheidsproducten.
17 Februari 2022
Heineken

Nieuws Jaarcijfers

Heineken gaat inflatie doorberekenen in bierprijs

Bierbrouwer Heineken heeft een topjaar achter de rug. Het concern is vrijwel hersteld van de gevolgen van de coronacrisis, met een omzet van €26,58 miljard, een groei van 11,8% en een nettowinst van ruim €3,3 miljard. Dat was over 2020 nog een verlies van circa €100 miljoen.
16 Februari 2022
Albert Heijn distributiecentrum

Nieuws Jaarcijfers

Ahold Delhaize sluit jaar af met verdere groei

Voedingsmiddelenconcern Ahold Delhaize heeft het afgelopen jaar afgesloten met een omzetgroei van 3,3%. Voor dit jaar verwacht het management van Ahold Delhaize dat de operationele marge tenminste 4% bedraagt, wat in lijn is met het historische profiel. Beleggers zien overigens niets in die conservatieve blik.  ​​​​​​​
16 Februari 2022
DSM

Nieuws Jaarcijfers

Met recordomzet laat DSM coronacrisis achter zich

Voedingsmiddelenconcern DSM heeft afgelopen kwartaal een omzet behaald van €2,41 miljard, een groei van 16% vergeleken met één jaar eerder. Dat maakt het bedrijf dinsdag 15 februari bekend. Nu de cijfers over het laatste kwartaal bekend zijn, kan ook de balans over heel het jaar worden opgemaakt.
15 Februari 2022
Rotterdam Unilever

Nieuws Unilever

Omzet Unilever groeit, beurskoers daalt

Ondanks de uitdagingen waar Unilever voor staat, is de omzet van de multinational het afgelopen jaar licht gegroeid met 3,4%. De omzet steeg naar €52,4 miljard, wat voornamelijk veroorzaakt werd door groei in het e-commerce kanaal. In de belangrijke markten Noord-Amerika en Europa werd juist minder omzet geboekt dan gedacht. De beurskoers daalde na het bekendmaken van de jaarcijfers over 2021.
10 Februari 2022
rabobank

Nieuws Jaarcijfers

Kredietportefeuille food en agri van Rabobank groeit

Rabobank heeft over 2021 een nettowinst geboekt van €3,7 miljard. Uitzonderlijk hoog voor Rabobank, stelt cfo Bas Brouwers. Het krediet dat Rabobank heeft uitstaan in de food- en agrisector is in 2021 met 8% gegroeid naar 102,9 miljard. 
10 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox