Jaarcijfers 2021

Tyson Foods

Nieuws Vlees

Ook Tyson ziet marges op vlees de lucht in schieten

Het Amerikaanse Tyson Foods heeft haar marges over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar fors zien verbeteren. Hoewel het bedrijf vorig jaar mei nog waarschuwde voor druk op de marges vanwege kostenstijging, hebben stijgende prijzen voor vlees het resultaat fors doen stijgen.
8 Februari 2022
Boerenbusiness

Nieuws Jaarcijfers

Hormel Foods sluit jaar af met recordomzet

Voedingsmiddelenconcern Hormel Foods heeft afgelopen jaar een recordomzet van $11,38 miljard gerealiseerd. Hogere prijzen in alle segmenten, de overname van de activiteiten van Planters en de sterke groei in foodservice liggen ten grondslag aan de groene cijfers. De goede resultaten stemmen positief, want ook voor dit jaar wordt omzet- en winstgroei verwacht.
1 Februari 2022
Verenigde Staten Mondelez

Nieuws Jaarcijfers

Resultaat van Mondelēz beïnvloed door staking

Voedingsmiddelenconcern Mondelēz International heeft afgelopen jaar een netto-omzet van $28,7 miljard gerealiseerd. Dat is een stijging van 8% vergeleken met één jaar eerder. Het bedrijfsresultaat in de regio Noord-Amerika valt wel wat tegen. Dit heeft onder meer te maken met een staking van de Nabisco-fabrieken. CEO Dirk van de Put blijft echter positief.
31 Januari 2022
McDonalds

Nieuws Jaarcijfers

McDonald’s realiseert groei in omzet en winst

Fastfoodketen McDonald's heeft vorig jaar een omzet van $23,2 miljard gerealiseerd. Dat is een groei van 21% in vergelijking tot voor de coronapandemie en het hoogste niveau sinds 2016. Die hogere omzet is deels te danken aan de prijsverhogingen die de keten heeft doorgevoerd. De positieve cijfers zorgen overigens niet meteen voor een euforische stemming, want voor dit jaar verwacht het bedrijf dat de kostenstijgingen doorzetten.
31 Januari 2022
logistiek Maersk

Nieuws Jaarresultaten

Maersk profiteert volop van logistieke onbalans

De officiële jaarresultaten maakt Maersk pas op woensdag 9 februari bekend, maar op basis van de cijfers over het vierde kwartaal kan de op één na grootste containervervoerder ter wereld al concluderen dat afgelopen jaar een uitmuntend jaar is geweest.
24 Januari 2022
supermarkt Jumbo

Nieuws Jaarcijfers

Jumbo legt focus dit jaar nog meer op e-commerce

Focus op e-commerce. Dat is waar Jumbo dit jaar naar streeft. Daarvoor opent het meerdere nieuwe bezorghubs, wordt een vierde E-Fulfilment Center ingericht én start het een strategisch partnerschap met flitsbezorger Gorillas. Dat maakt de supermarktketen maandag 3 januari bekend. De keuze is niet vreemd. Afgelopen jaar steeg de omzet vanuit de e-commerce van Jumbo met 30%, tot €650 miljoen.
3 Januari 2022
Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Recordwinst voor slachterij Danish Crown

Ondanks de coronacrisis en een prijsval op de varkensmarkt heeft slachterij Danish Crown in gebroken boekjaar 2020/2021 een recordwinst geboekt. De sterke productpositionering voor varkensvlees in onder andere Noord-Europa is een van de redenen voor de hogere winst.
23 November 2021
Sudzucker Suedzucker

Nieuws Suiker

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

De grootste suikerproducent van Europa, Südzucker, heeft de winst in de eerste helft van boekjaar 2021/2022 zien stijgen. Dit resultaat van de groep is vooral te danken aan de forse stijging in het suikersegment in het tweede kwartaal.
14 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden