Verduurzaming

FrieslandCampina

Nieuws Verduurzaming

'FrieslandCampina klimaatneutraal in 2050'

FrieslandCampina wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 sterk beperken en in 2050 klimaatneutraal zijn. Tot 2030 trekt zij daar €1,5 miljard voor uit. Onder meer voor elektrificatie van productieprocessen, verdere verduurzaming bij de leden-melkveehouders en ook veel duurzamere inkoop.
14 April 2022
akkerrand

Nieuws Carbon farming

Rabo Carbon Bank verkoopt eerste credits

De Rabo Carbon Bank heeft de eerste credits van Nederlandse en Amerikaanse bodem verkocht. De opbrengst van de carbon credit gaat voor 90% naar de deelnemende boeren. De kopers zijn Hoogwegt, Interpolis, Vattenfall, Greenchoice en Interfood
13 April 2022
Avebe Innovation Centre

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

Leden van Royal Avebe kunnen ook energie gaan leveren aan het coöperatieve foodconcern. Avebe opent de mogelijkheid voor de leden om om Garanties van Oorsprong (GvO's), een bewijs van duurzaam geproduceerde elektriciteit, aan het concern te verkopen.
22 Februari 2022
energie zonnepanelen zonneenergie

Opinie Martijn Rol

Hoe kan je duurzaamheid verwaarden?

In eerdere columns besprak ik de noodzaak van verduurzaming en de wijze waarop je dat als onderneming kan doen. Resteert nu de vraag: 'Wie gaat dat betalen?'. Een deel van de duurzame investeringen verdient zich terug door kostenbesparingen, een lagere derving en/of een betere verwaarding van reststromen. Maar is de consument bereid een meerprijs te betalen? Dat ligt gecompliceerd. Consumenten zijn bereid voor een duurzamer product te betalen, maar dan komt er wel meer bij kijken dan enkel een duurzamere productiewijze.
22 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Opinie Martijn Rol

Linksom of rechtsom: verduurzamen gaan we

Het mondiale voedselvraagstuk zal inmiddels nagenoeg bekend zijn. Toch even kort aantal feiten. De wereldbevolking groeit deze eeuw naar een kleine tien à elf miljard mensen. Alleen al tot 2050 moeten we net zo veel eten produceren als in de tweeduizend jaar daarvoor. Nadeel is alleen dat de hoeveelheid landbouwgrond structureel afneemt. Door toenemende verstedelijking, verwoestijning en verder menselijk handelen. Ook het aantal boeren neemt structureel af. Zo staat de basis van onze voedselproductie onder druk.
25 Mei 2021
canada PepsiCo

Nieuws Verduurzaming

PepsiCo verdubbelt klimaatdoelstelling

PepsiCo heeft de klimaatdoelstelling verdubbelt. Het houdt in dat het bedrijf de absolute uitstoot van broeikasgassen met meer dan 40% wil verminderen tegen 2030. Eerder werd deze doelstelling nog vastgesteld voor het jaar 2040. Voor dat jaar ligt nu een plan om een netto-nuluitstoot te bereiken.
17 Januari 2021
supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Food

Frankrijk labelt producten met een Eco-Score

Na de introductie van de 'Nutri-Score' om de voedingswaarde van een product aan te geven, neemt Frankrijk nu een tweede stap in het verduidelijken van voedselverpakkingen. Het land wil namelijk een zogenaamde 'Eco-Score' introduceren om de impact van een product op het milieu te tonen. Beide labels moeten uiteindelijk duidelijk en prominent op een verpakking staan.
15 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden