Avebe

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

22 Februari 2022 - Redactie Foodbusiness

Leden van Royal Avebe kunnen ook energie gaan leveren aan het coöperatieve foodconcern. Avebe opent de mogelijkheid voor de leden om om Garanties van Oorsprong (GvO's), een bewijs van duurzaam geproduceerde elektriciteit, aan het concern te verkopen.

David Fousert, de CEO van Avebe, heeft maandag 21 februari de eerste overeenkomst gesloten met Erik Emmens, akkerbouwer én lid van de coöperatie. Veel leden van Avebe hebben zonnepanelen op hun bedrijfsgebouwen voor het gebruik van duurzame energie op hun bedrijf. Stroom die ze niet zelf gebruiken, kunnen ze verkopen aan andere partijen die daarmee hun elektriciteitsverbruik kunnen verduurzamen.

"Avebe wil haar elektriciteitsverbruik verder vergroenen om te voldoen aan de doelen in onze duurzaamheidsstrategie", zegt Fousert in een verklaring. "We kopen al GvO's op de markt in, maar hoe mooi is het dat we ze nu ook van onze eigen leden betrekken? Een eerste stap is gemaakt en we hopen dat er meer leden volgen"

Ook Emmens is enthousiast over de verkoop van de GvO's. "Ik vind het een uitdaging om als leden gezamenlijk de duurzaamheidsdoelstellingen op onze bedrijven en die van onze coöperatie te verwezenlijken. Daarnaast houden we met de verkoop van GvO's aan Avebe het geld binnen de coöperatie en profiteren we er uiteindelijk allemaal van." Avebe meldt dat er meerdere leden hebben aangegeven hun GvO's aan de coöperatie te willen verkopen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Opinie Kasper Walet

Jaagt demissionair kabinet bedrijven het land uit?

Analyse Energie

Stabiele elektriciteits- en gasmarkt rond Pasen

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden