Oliehoudende zaden

zonnebloempitten

Nieuws Zonnebloempitten

Recordoogst verwacht van zonnebloempitten

De wereldwijde productie van zonnebloempitten stijgt dit jaar naar verwachting met 20% tot 57,3 miljoen ton. Dat melden analisten van marktbureau IndexBox. Het is het hoogste productieniveau ooit. Tegelijkertijd stijgt ook de vraag, waardoor de markt in balans blijft.
18 Februari 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad lift mee op vraag naar plantaardige oliën

We bevinden ons alweer in de laatste week van het jaar. En 2021 mag voor de grondstoffenmarkt best beschreven worden als een turbulent jaar. Het was een jaar waarin de coronacrisis toch niet van de aardbodem verdween, de logistieke problemen verergerden en de grondstofnoteringen een verdere vlucht naar boven namen. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik, als laatste werpen we een blik op koolzaad.
31 December 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Canadese koolzaadoogst weegt zwaar op de prijs

Canada is de grootste producent van koolzaad ter wereld. De opbrengst van dat land weegt daarmee zwaar op de Matif-notering in Parijs. Onlangs heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw de opbrengstverwachtingen voor de Canadese oogst met 400.000 ton verlaagd, tot het laagste niveau in veertien jaar. Niet vreemd dus dat de koolzaadnotering weer stevig opwaarts beweegt.
20 December 2021
koolzaad

Nieuws Granen

Na prijsdip krabbelt koolzaadprijs langzaam op

De prijs van koolzaad heeft records aan elkaar geregen dit jaar. Een fors gekrompen areaal in Europa, lagere opbrengsten en een desastreus slechte oogst in Canada zijn allemaal ingrediënten die meespelen. Na een flinke afwaardering krabbelt de koers begin december weer op.
7 December 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad krijgt wat ruimte om adem te halen

De Matif-notering van koolzaad heeft afgelopen week wat ademruimte gekregen. Een hoger productiecijfer van palmolie, de lagere noteringen voor sojaolie en sojabonen én een toename van het ingezaaide koolzaadareaal in diverse landen liggen hier onder meer aan ten grondslag.
22 November 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad stijgt door krappe situatie in palmolie

De noteringen voor palmolie en koolzaad trekken al jaar en dag aan elkaar op. Ook dit seizoen is dat zichtbaar. Palmolie steeg begin vorige week naar een hoogtepunt en koolzaad volgde aan het einde van de week. Het beperkte aanbod van palmolie ligt hier in beide gevallen aan ten grondslag. Is er al enig zicht op het einde van de prijsstijgingen? Of is de piek nog lang niet bereikt?
25 Oktober 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Dwingt krapte in koolzaad tot keuze voor alternatief?

Het wereldwijde aanbod van koolzaad – en daarmee ook koolzaadolie – is zeer krap. En daar komt voorlopig geen verandering, zo lijkt het. De oogstramingen voor de Canadese oogst, ’s werelds grootste leverancier van koolzaad, zijn bedroevend. Het zorgt ervoor dat de noteringen voor koolzaad ongestoord blijven stijgen, ten opzichte van andere grondstoffen. Dwingt de krapte in koolzaad gebruikers op zoek te gaan naar alternatieve oliezaden?
3 September 2021
koolzaad

Nieuws Grondstoffen

Meer oliehoudende zaden op de markt verwacht

De oogst van oliehoudende zaden (zoals koolzaad, sojabonen en zonnebloempitten) in de Europese Unie neemt dit jaar toe ten opzichte van afgelopen jaar. De opbrengst van sojabonen en zonnebloempitten kan zelfs records verbreken. Dat meldt de Europese Commissie.
5 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën