Picnic

Picnic

Analyse Picnic

Picnic versnelt goei met robotisering distributie

Niemand minder dan Koning Willem-Alexander opende vrijdag 1 het eerste (grotendeels) gerobotiseerde distributiecentrum van Picnic, met het inpakken van een kratje boodschappen. Gerobotiseerde distributiecentra moeten een belangrijke rol gaan spelen in de verdere expansie van Picnic.
4 April 2022
Picnic

Nieuws Picnic

Picnic lijdt verlies ondanks kapitaalinjectie

Boodschappenbezorgdienst Picnic heeft met haar activiteiten in Nederland en Duitsland in 2020 een verlies geleden van ruim €44,8 miljoen euro. De omzet verdubbelde wel bijna, tot €455 miljoen, zo blijkt uit de jaarcijfers.Dat werd waarschijnlijk voornamelijk veroorzaakt door de kapitaalinjectie van investeerder Bill Gates.
10 Januari 2022
Picnic

Nieuws Brand

Grote brand legt hub Picnic Roosendaal in as

Picnic kan voorlopig niet meer bezorgen in de regio Roosendaal door een grote brand die vanochtend (28 december) een logistiek centrum in de as heeft gelegd. Duizenden boodschappenbestellingen zijn geannuleerd. De online supermarkt is naarstig op zoek naar een nieuwe locatie.
28 December 2021
Picnic

Nieuws Picnic

Bill Gates investeert gigantisch in Picnic

Online supermarkt Picnic heeft de ambitie om uit te breiden in onder meer Duitsland en Frankrijk. Die ambitie lijkt het nu te kunnen verwezenlijken. Het Nederlandse bedrijf heeft namelijk €600 miljoen opgehaald in de financieringsronde die wordt geleid door het investeringsfonds van Bill Gates, zo maakt het bedrijf donderdag 16 september bekend.
16 September 2021
Picnic

Nieuws Picnic

Aubergineverkoop gestegen bij Picnic

Door de coronapandemie steeg de verkoop van aubergines bij de online supermarkt Picnic. De webwinkel onderzocht in haar klantenbestand van de afgelopen zeven maanden wat de meest verkochte items zijn, en in welke steden. Hieruit blijkt dat Amsterdammers dol op avocado's zijn, en Rotterdammers juist op aubergines. 
19 Augustus 2021
Picnic

Analyse Picnic

Coronacrisis versnelt expansiedrift Picnic

Picnic, de enige Nederlandse supermarkt die geen winkelpand heeft, ziet dankzij de coronacrisis het klantenbestand explosief groeien. Vorige week werd bekend dat Picnic de online-tak wordt van Edeka, de grootste supermarktketen van Duitsland. Ook in Frankrijk worden de eerste stappen gezet. Picnic mikt dit jaar op een omzet van een miljard, maar winst maakt de onlinesupermarkt nog niet.
11 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden