Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Brand

Grote brand legt hub Picnic Roosendaal in as

28 December 2021 - Linda van Eekeres

Picnic kan voorlopig niet meer bezorgen in de regio Roosendaal door een grote brand die vanochtend (28 december) een logistiek centrum in de as heeft gelegd. Duizenden boodschappenbestellingen zijn geannuleerd. De online supermarkt is naarstig op zoek naar een nieuwe locatie.

Het is nog onduidelijk waar en hoe de brand in het pand is ontstaan, vertelt Picnic-woordvoerder Romke Spierdijk. "Het was vannacht en gelukkig was er niemand aanwezig." Er zitten meerdere bedrijven in het pand waar Picnic ruimte huurt. Spierdijk heeft het over een schade van miljoenen. Zestien elektrische bezorgwagentjes en laadpalen zijn verwoest, maar er stonden geen orders. "Het is een overslagpunt waar wordt ingepakt. Orders worden bezorgd met vrachtwagens en daar overgeladen. De orders zouden vandaag gebracht worden", aldus Spierdijk. Er was ook een kantoortje en een koelcel waar boodschappen tijdelijk worden opgeslagen als klanten bij bezorging niet thuis zijn.

Bij Picnic kunnen boodschappen zeven dagen vooruit besteld worden. Picnic heeft duizenden bestellingen moeten annuleren. Hoeveel klanten Picnic in de regio precies heeft, kan Spierdijk niet zeggen. Sinds augustus dit jaar is de online supermarkt in de regio Roosendaal actief. Van de 10.000 aanmeldingen is nog niet iedereen toegelaten. Er werd wel al met zestien wagentjes gereden.

Op zoek naar nieuwe hub
Picnic is direct een zoektocht gestart naar een nieuw overslagcentrum. "Als er ondernemers zijn in Roosendaal houden we ons aanbevolen", aldus de woordvoerder. Picnic wil zo snel mogelijk weer bezorgen. Waar we dan aan moeten denken? Spierdijk hoopt dat het geen weken gaat duren. "Elke dag is vervelend, zeker voor klanten die door corona niet naar de supermarkt willen of slecht ter been zijn. En natuurlijk betekent het voor ons ook omzetverlies."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden