Nieuws Picnic

Aubergineverkoop gestegen bij Picnic

19 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Door de coronapandemie steeg de verkoop van aubergines bij de online supermarkt Picnic. De webwinkel onderzocht in haar klantenbestand van de afgelopen zeven maanden wat de meest verkochte items zijn, en in welke steden. Hieruit blijkt dat Amsterdammers dol op avocado's zijn. Rotterdammers houden juist van aubergines. 

Op basis van 650.000 klanten is onderzocht welke boodschappen buiten de traditionele top drie van halfvolle melk, bananen en komkommers relatief gezien het meest in trek waren. De analyse laat zien dat klanten steeds vaker bestelden en méér producten in hun winkelmandje gooiden.
Amsterdam is terug als avocadohoofdstad van Nederland. Vorig jaar zomer stootte Den Haag '020' van de troon, maar dit jaar is de modevrucht weer helemaal terug in Amsterdam. In Zwolle daarentegen zijn witte champignons favoriet.

Vergeten groenten
Dit jaar analyseerde Picnic voor het eerst welke producten klanten vergaten te bestellen, en op het laatst nog worden toegevoegd aan een bestelling. Komkommer, courgette en paprika blijken voor klanten van de websuper bij de 'vergeten groenten' te horen. Ook geraspte kaas wordt bij het bestellen vaak over het hoofd gezien.

Rotterdam houdt van aubergine
Door de coronapandemie steeg de verkoop van aubergines. Dat werd het meest zichtbaar in Rotterdam. De paarse vrucht wordt daar relatief het vaakst besteld, gevolgd door kruimige aardappelen.

In september 2015 begon Picnic in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Inmiddels rijden er meer dan 1000 autootjes rond in zo'n 120 Nederlandse plaatsen. Het bedrijf is ook actief in Duitsland en Frankrijk.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden