Mais

zonnebloemolie

Nieuws Zonnebloemolie

Onze zonnebloemolie komt grotendeels uit Oekraïne

Nederland importeerde afgelopen jaar voor €641 miljoen aan ruwe zonnebloemolie. Oekraïne was onze belangrijke leverancier, met een aandeel van maar liefst 84%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
6 April 2022
mais

Analyse Granen

Maïs zorgt voor bodem op granenmarkt

Na een daling van de tarwe- en maïsprijzen staan de koersen maandag 4 april weer in het groen. Vooral korrelmaïs krijgt met een positieve correctie te maken. Amerikaanse cijfers tonen een kleiner areaal maïs dan eerder werd verwacht. Samen met een fiks kleinere Oekraïense oogst heeft dit grote gevolgen voor de markt.
5 April 2022
mais

Nieuws Argentinië

Argentinië voorziet plussen in graanoogsten

Verbeterde opbrengsten laten de graanoogsten in Argentinië plussen. Zowel de verwachting voor tarwe, maïs als sojabonen is naar boven bijgesteld. Wel meldt het land beperkingen in te stellen op de export van maïs en tarwe, waarmee het de inflatie hoopt te beteugelen.
10 Januari 2022
mais korrelmais

Analyse Maïs

Kip en rundvlees straks duurder door maïsprijs?

Niet alleen de noteringen van sojabonen en tarwe zijn afgelopen maanden door het dak gegaan, ook maïs is flink duurder geworden. Alleen al in 2021 is de maïsprijs met ruim 50% gestegen. De koopwoede vanuit China ligt hier voor het grootste gedeelte aan ten grondslag. Ook de groeiende vraag naar biobrandstoffen houdt de grondstoffenprijzen hoog. In hoeverre werkt dit straks door in de consumentenprijs?
25 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden