Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

kaas kaasproductie foodbusiness

Nieuws Oorlog

'Kostprijsstijging is grootste uitdaging voor foodsector'

Prijsstijgingen zijn voor de voedingsindustrie een grotere uitdaging dan de beschikbaarheid van grondstoffen. De problemen zijn het grootste bij bakkerijen. In het verleden vormde energie een klein deel van de kostprijs, inmiddels is dat qua percentage vergelijkbaar met het aandeel van bloem.  
4 April 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Groente en fruit

'Maak haast met schrappen btw op groenten en fruit'

'Maak haast met het schrappen van btw op groenten en fruit.' Dat is de oproep die een deel van de Tweede Kamer deed in een debat met staatssecretaris Van Ooijen. Die laatste meldt echter dat het lastig is om exact af te bakenen wat precies onder groente en fruit geschaard moet worden.
28 Maart 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws CBL

Voedselverspilling in supermarkten neemt af

De hoeveelheid voedsel en dranken in supermarkten die niet werd gekocht door consumenten is in 2020 met 3,6% afgenomen ten opzichte van 2018. Gemiddeld werd 98,4% van alle voedsel en dranken (uitgedrukt in kilo's) verkocht, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research.
15 Maart 2022
Henk Staghouwer

Politiek Kabinet Rutte IV

Henk Staghouwer wordt minister van Landbouw

Henk Staghouwer (ChristenUnie) wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het nieuwe kabinet Rutte IV. Staghouwer, die daarmee Carola Schouten opvolgt, is nu nog gedeputeerde van de Provincie Groningen. Volgens Gert-Jan Segers, de partijleider van ChristenUnie, gaat Staghouwer het beleid van zijn voorganger Schouten voortzetten.
30 December 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Het online bestellen van voedsel moet de bundelingskracht zijn voor de Nederlandse agrarische sector. Boeren en tuinders kunnen het contact met de consument én burger optimaliseren, door hun aanbod lokaal via een online platform aan te bieden. 'De boer kan online zelf voor supermarkt spelen.'
12 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden