Eiwit

weipoeder

Achtergrond Eiwitten

Weipoeder ziet groeiend gat tussen vraag en aanbod

Er is een groeiende vraag naar voedingsmiddelen die met eiwitten zijn verrijkt. Dat ingespeeld wordt op deze vraag is zichtbaar in het retailschap. Jumbo heeft inmiddels al ruim honderd met proteïne verrijkte producten in het schap liggen. Tegelijkertijd neemt de melkaanvoer in Nederland en omringende landen af. En dus ontstaat er een gat tussen vraag en aanbod.
16 Februari 2022
eiwit Roquette

Achtergrond Erwteneiwit

Canada heeft nu grootste erwteneiwitfabriek

In het Canadese 'Portage la Prairie' is de grootste fabriek voor erwteneiwitten vorige week geopend. Roquette is leverancier van de grondstof. Jaarlijks kan 125.000 ton gele erwten worden verwerkt. De locatie is strategisch, omdat veel erwten geteeld worden in de Prairies. Deze regio staat ook wel bekend als de 'Silicon Valley of Plant-Based Protein'.
23 November 2021
Zeewier

Interview Zeewiercentra

'In 2050 behoorlijk ver met zeewier als eiwitbron'

Je hoeft hem geen bord zeewier voor te zetten en dat is volgens marinebioloog en hoogleraar Klaas Timmermans ook helemaal niet hoe wij zeewier gaan eten. Als eiwitbron heeft zeewier volgens hem echter grote potentie. Alleen duurt het misschien wel nog dertig jaar voor we echt zover zijn. 
25 Juni 2021
zwarte soldatenvlieg

Nieuws Insecten

Insect mag op het menu, maar gaat het gebeuren?

Voor het eest is in de Europese Unie een insect goedgekeurd voor menselijke consumptie. Het gaat om de gedroogde gele meelworm. De vele eiwitten maken het volgens experts een prima tussendoortje of vleesvervanger tijdens de avondmaaltijd. Bas Godschalk van Duurzaam Insecten Eten hoopt dat de toestemming ervoor zal zorgen dat voedselproducten nu meer interesse hebben in insecten als ingrediënt. Al is het nog maar de vraag hoe snel we insecten ook in de horeca op het menu zien staan.
11 Mei 2021
zwarte soldatenvlieg

Nieuws Plantaardige eiwitten

'Vraag naar insecteneiwit stijgt naar 500.000 ton'

De vraag naar insecteneiwitten neemt de komende jaren sterk toe. Dat stelt Rabobank in een nieuw rapport. Verwacht wordt dat de vraag tegen 2030 gestegen is richting 500.000 ton. Een gigantisch verschil met de huidige marktvraag van 10.000 ton. De meeste potentie wordt gezien in de pluimveesector en het minste potentieel is in de varkensmarkt.
7 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Innovatie

Rabobank investeert in kikkererwten voor vegans

Het Rabobank Food & Agri Innovation Fund investeert in het Israëlische InnovoPro. Dit foodtechbedrijf haalt eiwitten uit kikkererwten die kunnen worden gebruikt als ingrediënt voor plantaardige producten als zuivelvrije yoghurt, veganistisch ijs, veggieburgers en energierepen.
4 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden