Vleestaks

vlees

Nieuws Politiek

Ruime meerderheid Tweede Kamer is tegen vleestaks

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich dinsdag 10 mei achter een motie van PVV geschaard. De partij vroeg de regering om geen vleestaks in te voeren.
11 Mei 2022
vlees

Nieuws Vleestaks

Vleestaks krijgt flink wat kritiek te verwerken

Landbouwminister Henk Staghouwer meldde 29 maart te onderzoeken welke effecten het invoeren van een vleestaks op de vleesconsumptie heeft. Dit als onderdeel van een groter plan om de consumptie van dierlijke eiwitten te ontmoedigen. Vanuit diverse hoeken is er kritiek op de plannen.
30 Maart 2022
rundvlees

Nieuws Vleestaks

Opnieuw oproep tot invoering van vleestaks

Veehouders die stappen nemen om hun CO2-uitstoot te reduceren, moeten daarvoor financieel beloond worden. Dat bepleit de TAPP Coalitie in een brief en petitie die dinsdag aan de Tweede Kamer overhandigd zijn. Via een heffing en terugsluisstelsel moeten boeren die op een duurzame manier werken financieel profijt hebben.
29 Maart 2022
rabobank

Nieuws Vleestaks

Ook Rabobank CEO Draijer pleit voor taks op vlees

In de podcast 'Geld of je leven' van NPO1 heeft Wiebe Draijer, CEO van Rabobank, gepleit voor CO2-belastingen op gebruiksgoederen en diensten waaronder vlees. In de aflevering besprak Draijer de rol en verantwoordelijkheid van Rabobank in het verduurzamen van onder meer de voedselketen.
23 Februari 2022
Boerenbusiness CocaCola

Opinie Geesje Rotgers

Groene voedselstrategie tast volksgezondheid aan

Mensen moeten milieuvriendelijker gaan eten. De huidige voedselproductie zou te belastend zijn voor het milieu. De rapporten over de hervorming van de Nederlandse landbouw reiken inmiddels tot ver boven de dakgoot.
8 Februari 2022
supermarkt varkensvlees vlees

Nieuws Vleestaks

Minder vleesconsumptie: wie pakt de handschoen op?

Maak vlees elk jaar 1 tot 3% duurder. Die oproep doen vijftig wetenschappers aan het nieuw te vormen kabinet. Daarmee zou de vleesconsumptie in 2030 gehalveerd zijn. Is het nodig dat de politiek zich met de kwestie bemoeit of kan de markt dit zelf reguleren?
10 Juni 2021
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Politiek

Vleesindustrie wil zonder vleestaks verduurzamen

Brancheorganisaties in de vleesindustrie zijn tegen een belasting op vleesproducten en hebben daarom samen een brief geschreven naar informateur Mariëtte Hamer. Zij vrezen voor het voortbestaan van honderden slagers door 'onnodig zware administratieve lastendruk' die een vleestaks met zich mee zou brengen.
27 Mei 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Achtergrond Politiek

Vleestaks op bordje nieuw kabinet

Een vleestaks zou ervoor moeten zorgen dat de consument minder vlees in zijn boodschappenmandje stopt. Of het aan de formatietafel ook wordt besproken, is gissen, maar verschillende partijen hebben de vleestaks in hun verkiezingsprogramma en vorige week bracht de Transitiecoalitie Voedsel de belasting ook onder de aandacht van informateur Mariëtte Hamer.
25 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden