Shutterstock

Nieuws Politiek

Ruime meerderheid Tweede Kamer is tegen vleestaks

11 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness2 reacties

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich dinsdag 10 mei achter een motie van PVV geschaard. De partij vroeg in die motie aan de regering om geen vleestaks in te voeren.

De motie werd ingediend door PVV-Kamerleden Edgar Mulder en Alexander Kops en werd gesteund door Kamerleden van BIJ1, SP, Omtzigt, Denk, JA21, SGP, VVD, CDA BBB, Forum voor Democratie en Van Haga. Daarmee stemden 92 van de 150 leden in de Tweede Kamer tegen een invoering van belasting op vlees.

Idee van Staghouwer kan prullenbak in
De discussie over de invoering van een vleestaks laaide onlangs op, omdat landbouwminister Henk Staghouwer meldde te willen onderzoeken of een heffing op vlees ingevoerd kan worden. Het idee van Staghouwer kon toen echter ook op weinig bijval van regeringspartners VVD en CDA rekenen. Maar het plan om een onderzoek te laten uitvoeren werd toentertijd niet direct afgeschoten.

Met de huidige stemming over de vleestaks, waarbij dus ook VVD en CDA tegen de invoering van een taks op vlees stemmen, blijkt er op dit moment bij lange na niet voldoende steun te zijn voor dergelijke plannen en kunnen deze dus (opnieuw) de ijskast in.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Reacties
2 reacties
Bobby Bobsma 11 Mei 2022
gelukkig maar. zou niet eerlijk zijn voor ons.
Mark 12 Mei 2022
Zonde, we willen allemaal de planeet redden en een leefbare omgeving voor ons nageslacht achterlaten. Dierenleed is ook niet meer populair. Maar zodra er ook maar een fractie van ons inkomen op het spel lijkt te staan, trappen we als een dolle op de rem en kiezen we egoïstisch en voor de korte termijn
U kunt niet meer reageren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden