Halfjaarcijfers

Albert Heijn kant en klaar

Nieuws Halfjaarcijfers

Ter Beke is ondanks lagere omzet weer winstgevend

Het Vlaamse voedingsbedrijf Ter Beke heeft in de eerste helft van dit jaar een 4% lagere omzet geboekt, maar wist het verlies van vorig jaar wel om te zetten in winst.
27 Augustus 2021
rabobank

Nieuws Halfjaarcijfers

Dikke 2 miljard euro winst voor Rabobank

Rabobank heeft over het eerste halfjaar van 2021 een winst geboekt van €2,16 miljard. Volgens de coöperatieve bank komt dit door de positieve economische groeicijfers van het herstel van de negatieve impact van de coronapandemie. De agrarische kredietportefeuille in Nederland steeg in 6 maanden tijd met 4,5% tot €39,9 miljard.
12 Augustus 2021
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Halfjaarcijfers

Lagere koopkracht heeft effect op cijfers Bel Groupe

De lagere koopkracht in diverse delen van de wereld heeft een negatief effect gehad op de halfjaarcijfers van Bel Groupe. De omzet komt 2,7% lager uit dan vorig jaar en het bedrijfsresultaat toont een daling van 38%. Dat meldt het concern in het halfjaarrapport. Ook komende maanden voorziet het een moeilijke economische en financiële omgeving.
3 Augustus 2021
Heineken

Nieuws Halfjaarcijfers

Alleen maar plussen voor Heineken in eerste halfjaar

Het afgelopen halfjaar heeft uitstekend uitgepakt voor Heineken. De bierproducent boekt een omzetgroei van 14,1% en realiseert een nettowinst die autonoom 320% boven het niveau van vorig jaar ligt. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het deze week bekend heeft gemaakt. “Toch is er ook voorzichtigheid geboden. De coronacrisis is nog niet voorbij en ook de stijgende grondstofkosten kunnen in de tweede helft van het jaar effect gaan hebben”, zo schrijft CEO Dolf van den Brink in het rapport.
3 Augustus 2021
Rotterdam Unilever

Nieuws Halfjaarcijfers

Unilever profiteert van goede ijsverkopen

De eerste zes maanden van dit jaar waren goed voor voedingsmiddelengigant Unilever. De omzet steeg met 5,4% en het verkochte volume ging met 4% omhoog. Dat maakt het in een persbericht bekend. Vooral de ijsverkopen waren goed. Voor komende maanden verwacht het dat de positieve trend doorzet.
23 Juli 2021
Fonterra

Nieuws Halfjaarcijfers

Eerste halfjaar pakt positief uit voor Fonterra

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra mag niet klagen als het gaat om de cijfers over het eerste halfjaar van gebroken boekjaar 2020/2021. Zo is de genormaliseerde winst met 43% gestegen, neemt de nettoschuld af en is de verwachting voor de Farmgate-melkprijs al meermaals verhoogd. Toch verwacht Fonterra in de tweede helft van het boekjaar meer obstakels op de weg.
17 Maart 2021
A2 melk

Nieuws Melk

Aandelen A2 Milk Company naar laagste punt in jaar

The A2 Milk Company heeft een - zoals het bedrijf zelf meldt - 'uitdagend eerste halfjaar' gekend. De winst is over de eerste helft van het huidige boekjaar met maar liefst 35% gezakt, zo blijkt uit de cijfers over die periode. De omzetverwachting is daarmee ook omlaag bijgesteld. Na publicatie van de cijfers kelderden de aandelen in het zuivelbedrijf met 16% naar het laagste punt in een jaar tijd.
26 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden