Albert Heijn

Nieuws Halfjaarcijfers

Ter Beke is ondanks lagere omzet weer winstgevend

27 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Het Vlaamse voedingsbedrijf Ter Beke heeft in de eerste helft van dit jaar een 4% lagere omzet geboekt, maar wist het verlies van vorig jaar wel om te zetten in winst.

Ter Beke heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet geboekt van €342 miljoen, 4% minder dan dezelfde periode in 2020. De lagere vraag naar kant-en-klaargerechten vanuit de horeca speelde de onderneming parten. Ondanks de lagere opbrengsten, verbeterde het bedrijf de winstgevendheid. Het bedrijfsresultaat (EBIT) is €7 miljoen. Een jaar geleden was dat nog -€10 miljoen.

Ter Beke meldt in haar persbericht over de omzetcijfers dat de verkopen in het horecakanaal bijzonder hard werden geraakt door de covid-pandemie. En dan voornamelijk bij haar dochteronderneming KK Fine Foods Ltd in het Verenigd Koninkrijk. De versoepelingen van de maatregelen zorgt voor een 'zeer gradueel herstel in verkopen'.

Minder zout
In de Benelux, Engeland en Duitsland signaleert Ter Beke bij veel consumenten een stijgende interesse voor gezondere recepturen (bijvoorbeeld minder zout), betere traceerbaarheid en een duurzame productie. Duurzaamheid in de vleeswarenindustrie speelt vooral in sterkere ketensamenwerking en recycleerbare verpakking. Ter Beke ziet hierin voor zichzelf een leiderspositie weggelegd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden