Joost Derks

India Roepie

Opinie Joost Derks

Roepie: van breekbare munt tot supervaluta

De roepie is onder het bewind van de Indiase minister-president Modi opgeklommen van een breekbare munt tot een van de sterkste valuta’s in de opkomende wereld. De Indiase verkiezingen hebben grote invloed op de toekomst van het land én van de roepie.
Eergisteren 10:10 uur
olie grondstof

Opinie Joost Derks

Olierally laat olievaluta’s opvallend koud

De olieprijs zit de afgelopen maanden behoorlijk in de lift. Dat merk je als je afrekent voor een volle tank, maar vreemd genoeg niet op de valutamarkt. Koersen van olievaluta's zoals de Noorse kroon en Canadese dollar staan om heel verschillende redenen wat onder druk.
10 April 2024
Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

Herpakt de frank zich na een valse start in 2024?

De Zwitserse centrale bank heeft de toch al lage beleidsrente onverwacht toch iets verder teruggeschroefd. Dat brengt de glijvlucht van de frank in een stroomversnelling. Het beeld kan echter razendsnel veranderen als op financiële markten de vlam in de pan slaat.
3 April 2024
pond

Opinie Joost Derks

Rustige lente, wilde herfst voor het Britse pond

De Britse premier Rishi Sunak heeft het Verenigd Koninkrijk naar rustiger financieel vaarwater geleid. Het land lijkt te ontsnappen aan een dreigende verlaging van de kredietwaardigheid en bovendien is het pond in rustiger vaarwater terecht gekomen. Dat gunstige plaatje dreigt na de zomer echter om te slaan.
27 Maart 2024
dollar

Opinie Joost derks

Rust op valutamarkt voorspelt weinig goeds

Centrale banken aan beide kanten van de Atlantische Oceaan stellen een langverwachte renteverlaging steeds langer uit. Hierdoor is het opvallend rustig op valutamarkten. Maar in het verleden waren dit soort periodes vaak de stilte voor een storm.
20 Maart 2024
egypte

Opinie Joost Derks

Egypte laat pond vallen: meesterzet of misser?

Het Egyptische pond is vorige week keihard onderuit gegaan. Door de overgang naar een meer flexibele wisselkoers, slaat het land twee vliegen in één klap. De toerisme-industrie krijgt een boost en bovendien ontvangt Egypte een flink steunpakket van het IMF.
13 Maart 2024
zloty forint

Opinie Joost Derks

Waarom de forint klappen krijgt en de zloty opveert

De belangrijkste centrale banken lijken voorlopig allemaal de beleidsrente op peil te houden. Hierdoor is het de laatste tijd opvallend rustig bij de euro, dollar en het pond. Dat geldt echter niet voor Oost-Europa, waar de tegengestelde koers van de zloty en forint opvalt.  
6 Maart 2024
elektrisch rijden

Opinie Joost Derks

Elektrische opleving kan renminbi helpen

Autofabrikanten uit China winnen razendsnel terrein op de markt van elektrisch rijden, terwijl de traditioneel sterke Europese auto-industrie de boot dreigt de missen. Hierdoor bloeit de Chinese export weer wat op en dat kan in 2024 de renminbi een impuls geven.
28 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden