Bedrijfsnieuws Vion Food Group

china varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe China en EU wedijveren over varkens en accu-auto's

China heeft drie grote Europese slachterijen, waaronder Vion, op de korrel. Ze worden ervan beticht goedkoop varkensvlees op de Chinese markt te dumpen. Deze maatregel staat niet op zichzelf, maar lijkt een vergeldingsactie te zijn voor de Europese importheffingen op goedkope elektrische auto uit China. Het losgebarsten politieke steekspel intensiveert zienderogen en kon bovendien weleens lang gaan duren. De Nederlandse varkenssector is ervan overtuigd dat China mis zit. Maar gelijk hebben is in dit geval waarschijnlijk nog iets anders dan het daadwerkelijk ook krijgen.
Maandag 08:00 uur
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

NVWA legt hoofdvestiging Vion exportverbod op

Vion kan vanaf de hoofdvestiging in Boxtel voorlopig niet meer exporteren naar derde landen buiten de Europese Unie. NVWA heeft de licentie woensdag 3 juli voorlopig opgeschort. Vion laat in een reactie weten zeer verrast te zijn.
5 Juli 2024
Vion Food Group Ronald Lotgerink

Analyse Vlees & Eiwitten

Vion legt kaarten op tafel en wil weg uit Duitsland

Toen we Vion-CEO Ronald Lotgerink (op de foto) vorig jaar zomer vroegen of een vertrek uit Duitsland een optie was, antwoordde hij stellig de verlieslatende Duitse activiteiten niet volledig van de hand te willen doen. Vandaag kondigt het vleesconcern opeens aan toch bezig te zijn met een definitief vertrek uit Duitsland. Daarmee krijgt de reorganisatiesoap - die soms gepaard ging met wilde geruchten - weer een nieuw hoofdstuk. Opvallend is dat het bedrijf nu wel ineens open kaart speelt.
5 Juni 2024
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion heroverweegt zijn positie in Duitsland

Vion overweegt zich verder uit Duitsland terug te trekken. Het bedrijf is van plan zich meer op de Benelux te focussen. Zo wil het bedrijf zijn concurrentie van buiten Europa voorblijven. Of Vion echt tot verkoop over wil gaan is nog afhankelijk van gesprekken met geïnteresseerden.  
4 Juni 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Vion poogt tij te keren met afstoten Duitse slachterijen

Door maar liefst vier Duitse slacht- en verwerkingslocaties af te stoten, wordt bij Vion diep in eigen vlees gesneden. Eerder al ondernam het management diverse reorganisatiepogingen, maar vooralsnog zonder succes. Met een nieuw ingrijpend plan poogt het vleesconcern het tij op de Duitse markt alsnog te keren.
17 Januari 2024
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion stoot maar liefst vier locaties in Duitsland af

Maar liefst vier van de vijftien locaties van Vion in Duitsland worden verkocht of gesloten. Het vleesconcern neemt hiermee rigoureuze maatregelen om de problemen op de Duitse markt te tackelen. Concurrent Tönnies gaat met twee van de fabrieken aan de haal. Dit blijkt uit documenten die in handen zijn van de redactie, maar nog niet door Vion officieel zijn bevestigd. Wel geeft Vion aan later deze dag met informatie naar buiten te treden.
16 Januari 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Winsten varkensslachters in de verdrukking

In navolging van Vion, Van Rooi en Van Loon hebben ook Westfort en Compaxo de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd. Op de valreep van het nieuwe jaar blikken we daarom nog even terug op de financiële resultaten van de vijf grootste varkensslachters in ons land.
28 December 2023
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion sluit fabriek in gemaksvoeding

De Duitse tak van Vion sluit een fabriek in het Großostheim (Bavaria). Opvallend is dat het niet gaat om een vleesverwerkingsfaciliteit, maar om een fabriek in gemaksvoeding.
24 Oktober 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden