Bedrijfsnieuws Vion Food Group

slachterij varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Vion poogt tij te keren met afstoten Duitse slachterijen

Door maar liefst vier Duitse slacht- en verwerkingslocaties af te stoten, wordt bij Vion diep in eigen vlees gesneden. Eerder al ondernam het management diverse reorganisatiepogingen, maar vooralsnog zonder succes. Met een nieuw ingrijpend plan poogt het vleesconcern het tij op de Duitse markt alsnog te keren.
17 Januari 2024
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion stoot maar liefst vier locaties in Duitsland af

Maar liefst vier van de vijftien locaties van Vion in Duitsland worden verkocht of gesloten. Het vleesconcern neemt hiermee rigoureuze maatregelen om de problemen op de Duitse markt te tackelen. Concurrent Tönnies gaat met twee van de fabrieken aan de haal. Dit blijkt uit documenten die in handen zijn van de redactie, maar nog niet door Vion officieel zijn bevestigd. Wel geeft Vion aan later deze dag met informatie naar buiten te treden.
16 Januari 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Winsten varkensslachters in de verdrukking

In navolging van Vion, Van Rooi en Van Loon hebben ook Westfort en Compaxo de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd. Op de valreep van het nieuwe jaar blikken we daarom nog even terug op de financiële resultaten van de vijf grootste varkensslachters in ons land.
28 December 2023
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion sluit fabriek in gemaksvoeding

De Duitse tak van Vion sluit een fabriek in het Großostheim (Bavaria). Opvallend is dat het niet gaat om een vleesverwerkingsfaciliteit, maar om een fabriek in gemaksvoeding.
24 Oktober 2023
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwitten

Vion Duitsland ziet kosten stijgen na CAO-akkoord

Vion Duitsland en vakbond NGG hebben een akkoord bereikt in het loondispuut van de slachterijmedewerkers. Met het akkoord ziet Vion de loonkosten wel flink oplopen.
22 September 2023
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwitten

Personeel Vion Duitsland legt werk neer

Bij Vion in Duitsland wordt vandaag gestaakt. De inzet van vakbond NGG is meer loon voor de slachterijmedewerkers die Vion in een lastige spagaat brengt. 
28 Augustus 2023
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion Duitsland gaat in zee met Danish Crown

Vion en Danish Crown slaan de handen ineen om hun runderslachterijen in Noord Duitsland rendabel te houden, zo schrijft Vion in hun persbericht. Zodra de sluiting van het slachthuis van Bad Bramstedt is voltooid zal Danish Crown 1.000 runderen per week slachten voor de Noord-Duitse afdeling van Vion.
13 Juli 2023
Vion Food Group Ronald Lotgerink

Interview Lotgerink en Klimp

CEO Vion: 'Beter de pijn nemen, dan doormodderen'

Dat het resultaat onder de streep op een verlies van €108 miljoen neerkomt, verdient volgens de top van Vion een paar stevige nuances. Zwarte cijfers zijn volgens CEO Ronald Lotgerink en CFO Tjarda Klimp niet ineens heel ver weg. 'Met de stevige herstructurering in Duitsland en eenmalige last van €63,5 miljoen hebben wij nu de pijn genomen en kunnen we weer vooruit.'
30 Juni 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden