Bedrijfsnieuws Vion Food Group

Vion Food Group

Nieuws Ondernemen

Vion sluit Noord-Duitse slachtlocatie

Vion is van plan om een runderslachterij in het Noord-Duitse Bad Bramstedt te sluiten. Het vleesconcern bespreekt met de ondernemingsraad van de productielocatie de voorwaarden voor de sluiting.
25 Mei 2023
Vion Food Group

Nieuws Ondernemen

Kredietverzekeraar ziet grote risico's in Vion

Een Duitse kredietverzekeraar van leveranciers van Vion heeft de exposure op het slachtconcern teruggebracht naar nul. De verzekeraar vindt het risico te groot. Volgens Vion heeft het besluit maar beperkt invloed en staat de financiële positie niet onder druk.
31 Maart 2023
varkensvlees

Nieuws VLees & Eiwit

Vion kijkt kritischer naar inkoopsysteem

Vleesverwerker Vion brengt wijzigingen aan in het Prijsindexgarantiesysteem (PIG), wat moet garanderen dat de varkenshouders een concurrerende prijs krijgen uitgekeerd. De voornaamste wijziging is dat Vion de maximale nabetaling voortaan limiteert op 1,5 cent per kilo. Met de nieuwe prijs hoopt Vion hun varkensvlees in heel Europa tegen een stabiele prijs te kunnen leveren.
22 December 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion snijdt in Duitse vleesverwerkingscapaciteit

De Duitse tak van Vion stopt aan het eind van dit jaar met het uitbenen van varkens in Landshut. De capaciteit wordt overgebracht naar de locaties in Vilshofen en Crailsheim, eveneens in Zuid-Duitsland. Vion anticipeert hiermee op de slinkende slachtaantallen in Duitsland.
7 December 2022
Vion Food Group

Nieuws Vion

Vion breidt Duitse rundvleestak uit

Vion Food Group neemt veehandel Hausner in het Duitse Duben over. Hiermee wil het bedrijf de positie in het oosten van Duitsland versterken. De overname wordt in het eerste kwartaal van 2023 afgerond.
11 November 2022
rundvlees

Nieuws Vlees

Vion komt in Duitsland met marktconcept ossenvlees

Vion Food Group heeft in Duitsland een regionaal marktconcept gelanceerd in de deelstaat Beieren voor de productie en verkoop van ossenvlees. Hiervoor werkt het Nederlandse foodconcern samen met de boerencoöperatie Oberbayern-Schwaben en het supermarktconcern Rewe Süd. Het ossenvlees wordt onder de naam Bayerische Ochse (Beierse os, red) op de markt gebracht.
19 Oktober 2022
Allard Bakker

Interview Allard Bakker

'Er is een markt voor biologisch rundvlees'

Na varkensvlees en lamsvlees start de Groene Weg een keten voor biologisch rundvlees. Op dit moment belanden veel kalveren die binnen de biologische melkveehouderij geboren worden nog in de reguliere vleesveehouderij. De biologische tak van Vion wil hier verandering in brengen. We vroegen directeur Allard Bakker waarom dit gebeurt en of er een markt is voor biologisch vlees in Nederland.
22 September 2022
Vion Food Group

Nieuws Biologisch rundvlees

Vion start met biologisch rundvlees

De Groene Weg start een keten voor biologisch rundvlees. Daarmee breidt de biologische tak van Vion hun productie naar een derde keten uit. Op het moment wordt het overgrote deel van de kalveren die in de biologische sector geboren worden binnen de reguliere veeteelt verkocht. De groene weg geeft aan dit te willen veranderen.
20 September 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox