Bedrijfsnieuws Vion Food Group

Vion Food Group

Nieuws Jaarcijfers 2022

Resultaat vleesconcern Vion kleurt rood

Voor vleesverwerker Vion is 2022 een jaar om snel te vergeten. De jaarcijfers tonen namelijk een flinke onbalans tussen baten en de kosten. Hoewel het onderliggend iets beter ging als in 2021 toen eveneens een stevig miljoenverlies moest worden geïncasseerd, noteert het resultaat onder de streep een verlies van ruim €100 miljoen. Een groot deel hiervan valt toe te schrijven herstructurering en afwaardering. Dit als gevolg van flinke tegenwind op de Duitse markt.
29 Juni 2023
Vion Food Group

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe Vion de strubbelingen in Duitsland wil oplossen

De strubbelingen op de Duitse markt krijgen bij Vion vol de aandacht. De organisatie gaat op de schop, waarbij er een nieuwe business unit wordt opgetuigd om de problemen in Duitsland hartgrondig aan te pakken. Daarmee onderneemt de top van Vion een volgende poging om het Duitse hoofdpijndossier eindelijk op te lossen. Een analyse.
9 Juni 2023
Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion gaat aansturing vleesconcern reorganiseren

Vion heeft een grootschalige reorganisatie van de managementstructuur aangekondigd. Het bedrijf in de vleessector gaat werken met twee landenunits, één in Duitsland en een in de Benelux.
8 Juni 2023
Vion Food Group

Nieuws Ondernemen

Vion sluit Noord-Duitse slachtlocatie

Vion is van plan om een runderslachterij in het Noord-Duitse Bad Bramstedt te sluiten. Het vleesconcern bespreekt met de ondernemingsraad van de productielocatie de voorwaarden voor de sluiting.
25 Mei 2023
Vion Food Group

Nieuws Ondernemen

Kredietverzekeraar ziet grote risico's in Vion

Een Duitse kredietverzekeraar van leveranciers van Vion heeft de exposure op het slachtconcern teruggebracht naar nul. De verzekeraar vindt het risico te groot. Volgens Vion heeft het besluit maar beperkt invloed en staat de financiële positie niet onder druk.
31 Maart 2023
varkensvlees

Nieuws VLees & Eiwit

Vion kijkt kritischer naar inkoopsysteem

Vleesverwerker Vion brengt wijzigingen aan in het Prijsindexgarantiesysteem (PIG), wat moet garanderen dat de varkenshouders een concurrerende prijs krijgen uitgekeerd. De voornaamste wijziging is dat Vion de maximale nabetaling voortaan limiteert op 1,5 cent per kilo. Met de nieuwe prijs hoopt Vion hun varkensvlees in heel Europa tegen een stabiele prijs te kunnen leveren.
22 December 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion snijdt in Duitse vleesverwerkingscapaciteit

De Duitse tak van Vion stopt aan het eind van dit jaar met het uitbenen van varkens in Landshut. De capaciteit wordt overgebracht naar de locaties in Vilshofen en Crailsheim, eveneens in Zuid-Duitsland. Vion anticipeert hiermee op de slinkende slachtaantallen in Duitsland.
7 December 2022
Vion Food Group

Nieuws Vion

Vion breidt Duitse rundvleestak uit

Vion Food Group neemt veehandel Hausner in het Duitse Duben over. Hiermee wil het bedrijf de positie in het oosten van Duitsland versterken. De overname wordt in het eerste kwartaal van 2023 afgerond.
11 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden