Bedrijfsnieuws Vion Food Group

rundvlees

Nieuws Vlees

Vion komt in Duitsland met marktconcept ossenvlees

Vion Food Group heeft in Duitsland een regionaal marktconcept gelanceerd in de deelstaat Beieren voor de productie en verkoop van ossenvlees. Hiervoor werkt het Nederlandse foodconcern samen met de boerencoöperatie Oberbayern-Schwaben en het supermarktconcern Rewe Süd. Het ossenvlees wordt onder de naam Bayerische Ochse (Beierse os, red) op de markt gebracht.
19 Oktober 2022
Allard Bakker

Interview Allard Bakker

'Er is een markt voor biologisch rundvlees'

Na varkensvlees en lamsvlees start de Groene Weg een keten voor biologisch rundvlees. Op dit moment belanden veel kalveren die binnen de biologische melkveehouderij geboren worden nog in de reguliere vleesveehouderij. De biologische tak van Vion wil hier verandering in brengen. We vroegen directeur Allard Bakker waarom dit gebeurt en of er een markt is voor biologisch vlees in Nederland.
22 September 2022
Vion Food Group

Nieuws Biologisch rundvlees

Vion start met biologisch rundvlees

De Groene Weg start een keten voor biologisch rundvlees. Daarmee breidt de biologische tak van Vion hun productie naar een derde keten uit. Op het moment wordt het overgrote deel van de kalveren die in de biologische sector geboren worden binnen de reguliere veeteelt verkocht. De groene weg geeft aan dit te willen veranderen.
20 September 2022
COO Vion Leon Cypers

Nieuws Varkensvlees

Vion heeft nieuwe COO voor business unit Pork

De business unit Pork van Vion heeft een nieuwe COO. Vanaf 1 september 2022 bekleedt Leon Cypers (43) de bestuursfunctie. Cuypers werkt sinds 2015 in verschillende leidinggevende functies bij het bedrijf.
13 September 2022
Vion Food Group

Nieuws Bedrijven

Vion steekt miljoenen in regionale Duitse vleesafzet

Vion Food Group heeft bijna €50 miljoen geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van de rund- en varkensvleesproductie van de locatie in het Duitse Altenburg. Onder de noemer Regio-Express wil het Nederlandse vleesconcern met de vleesafzet in inspelen op de trend naar meer regionaal vlees, die Vion zowel onder consumenten als in de retail waarneemt. 
17 Augustus 2022
Vion Food Group

Nieuws Vion

Vion: 'Met ketenpartijen werken aan vraag afnemer'

Duurzame ketens zijn van waarde voor de toekomst van boeren en zorgen ervoor dat afnemers en consumenten keuze hebben. Dat schrijft Ronald Lotgerink, CEO van Vion, in het kader van de publicatie van het nieuwe duurzaamheidsplan.
7 April 2022
Vion Food Group

Analyse Vion Food Group

Vleesverwerker Vion heeft moeilijk jaar achter de rug

Nederlands grootste vleesverwerker, Vion Food Group, heeft een moeilijk jaar achter de rug en deze met een negatief resultaat afgesloten. Het vleesbedrijf zag bovendien de schuldenpositie groeien.
24 Maart 2022
Vion Food Group

Achtergrond Corona

Slachterijen vrezen voor omikrongolf

De snel oplopende coronabesmettingen zijn op meerdere fronten zorgwekkend. Niet in de laatste plaats voor de voedsellogistiek. Onder meer slachterijen maken zich grote zorgen. In Australië leiden de personeelstekorten al tot lege vleesschappen in supermarkten. 
14 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden