Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion heroverweegt zijn positie in Duitsland

4 Juni 2024 - Matthijs Bremer

Vion overweegt zich verder uit Duitsland terug te trekken. Het bedrijf is van plan zich meer op de Benelux te focussen. Zo wil het bedrijf zijn concurrentie van buiten Europa voorblijven. Of Vion echt tot verkoop over wil gaan is nog afhankelijk van gesprekken met geïnteresseerden.  

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vanwege de nieuwe strategische keuze evalueert het vleesconcern zijn activiteiten in Duitsland, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Vion verwacht zijn positie als marktleider beter te kunnen handhaven als het bedrijf focust op de Nederlandse markt en geeft aan desinvestering op de Duitse markt te overwegen.

Het bedrijf laat in het persbericht weten dat er concrete interesse is in (delen) de Duitse tak van het bedrijf. Die interesse ontstond na de eerdere verkoop van bedrijfsonderdelen begin 2024. Het bedrijf verwacht dan ook geen fabriekssluitingen. Begin dit jaar weren al vier van de vijftien locaties van Vion in Duitsland worden verkocht, of gesloten. Nu worden dus waarschijnlijk ook andere locaties afgestoten en wordt de Duitse markt mogelijk zelfs in zijn geheel verlaten. 

Een concreet voorbeeld van de sterkere focus op de Benelux is de recente investering in locaties in Groenlo, Tilburg en Boxtel. Een eventuele verkoop van bedrijfsonderdelen in Duitsland zou moeten leiden tot meer van dit soort investeringen in de Benelux.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden