Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

NVWA legt hoofdvestiging Vion exportverbod op

5 Juli 2024 - Wouter Baan

Vion kan vanaf de hoofdvestiging in Boxtel voorlopig niet meer exporteren naar derde landen buiten de Europese Unie. NVWA heeft de licentie woensdag 3 juli voorlopig opgeschort. Vion laat in een reactie weten zeer verrast te zijn.

De NVWA zette deze stap naar aanleiding van een reguliere controle die eind vorige week plaatsvond. Er zijn toen opmerkingen gemaakt op basis van geconstateerde zaken. Waar het precies aan schortte, laten zowel Vion als de NVWA niet los. Wel zegt het vleesconcern dat er direct adequate maatregelen zijn genomen.

Dit voorkwam echter niet dat de NVWA een paar dagen later alsnog de licentie om te kunnen exporteren naar landen buiten de Europese Unie introk. Voor hoe lang de licentie is vervallen, is niet bekend. Wel zegt Vion zeer verrast te zijn en tevens in gesprek te zijn met de toezichthouder.

Aderlating
Voor Vion is het een aderlating dat het vanuit Boxtel voorlopig geen varkensonderdelen naar overzeese bestemmingen als China, Japan en Zuid-Korea kan exporteren. Op de hoofdvestiging worden wekelijks zo'n 90.000 varkens geslacht. De afzet van varkensonderdelen buiten Europa mag dan niet meer zo lucratief zijn als enkele jaren geleden, maar de opbrengst per vleesvarken bedraagt toch al gauw €20.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe China en EU wedijveren over varkens en accu-auto's

Analyse Vlees & Eiwitten

Vion legt kaarten op tafel en wil weg uit Duitsland

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion heroverweegt zijn positie in Duitsland

Analyse Vlees & Eiwit

Vion poogt tij te keren met afstoten Duitse slachterijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden