ABN Amro

energie elektriciteit

Nieuws Voedselprijzen

Hoge energieprijzen gaan foodsector ook raken

De lage gasvoorraden zorgen al weken voor hoge prijzen. Na de winter gaan de prijzen weer dalen, zo verwacht ABN Amro. Voor de prijzen van elektriciteit verwacht de bank in het rapport 'De Stand van Food' een vergelijkbaar patroon. De gestegen prijzen hebben grote gevolgen voor ondernemers in de foodsector. Zo is voor de verwerking van aardappelen of brood energie nodig om machines en apparatuur aan te drijven of koelen.
5 November 2021
energie energieprijs

Opinie Nadia Menkveld

Hoge energierekening hakt in op bedrijfswinst

Ondernemers hebben last van de fors gestegen tarieven van gas en elektriciteit. Bedrijven die variabele energietarieven betalen, krijgen die gestegen tarieven direct voor de kiezen. Met name bedrijven die veel energie verbruiken en sterk concurreren op prijs kiezen doorgaans (deels) voor variabele tarieven, omdat vastzetten in de regel duurder is. Voor zover grootverbruikers de tarieven wel hebben vastgezet, is dat vaak voor slechts enkele maanden.
21 Oktober 2021
Brexit Engeland Groot Brittannie

Opinie Nadia Menkveld

Door brexit krimpt belang van Verenigd Koninkrijk

Het Financieele Dagblad kopte afgelopen week dat het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de top drie van de belangrijkste handelspartners van ons land behoort. Dit jaar staan de Britten op de zesde plek. Voedingsproducten voelen de gevolgen, maar slagen er goed in om alternatieven aan te boren.
23 September 2021
snoep

Nieuws Zoetwarenindustrie

Snoepfabrikant voelt druk door wensen consument

Consumenten én overheden streven naar een gezonder voedingspatroon. “En hoewel consumenten aan het begin van het jaar meer snoep en chocolade kochten, staat de zoetwarenindustrie onder grote maatschappelijke druk om gezondere en duurzamere producten op de markt te brengen”, schrijft ABN Amro in een analyse. Is dat mogelijk?
30 Juli 2021
financieel euro

Opinie Nadia Menkveld

Food start-ups: houd het simpel!

Afgelopen week vond het ABN Amro Future of Food Pitch Event plaats, een evenement waarbij food-ondernemers - op zoek naar kapitaal - hun bedrijf pitchen bij potentiële investeerders. De benodigde bedragen variëren van €500.000 tot €1,5 miljoen. Net als in het televisieprogramma Dragons' Den, maar dan met minder drama. Twee dingen vallen op.
6 Juli 2021
consumenten supermarkt

Nieuws Vergrijzing

Foodsector wordt zwaar beïnvloed door vergrijzing

De huidige ontwikkelingen van de bevolking in de Europese Unie zijn een grote uitdaging voor voedingsmiddelenproducenten. De kleiner en ouder wordende bevolking leidt tot veranderingen in onder meer het consumptiegedrag. Dat stelt ABN Amro in het rapport ‘Vergrijzing in Nederland en Duitsland raakt voedselproducent’. Hoe kunnen voedingsmiddelenproducenten daar komende decennia op inspelen?
2 Juli 2021
Foodlogica

Nieuws Foodlogica

Duwtje in de rug voor 'last mile' versbezorgdienst

Foodlogica is een van de twee bedrijven die als eerste geld heeft gekregen vanuit het nieuwe Sustainable Impact Fund van ABN Amro. Het bedrijf bezorgt met een elektrisch fiets- en wagenpark gekoelde etenswaren in dichtbevolkte steden als Utrecht en Milaan.
29 Juni 2021
snoep

Nieuws Snacks

Corona zorgt voor opleving in snoepconsumptie

Nederlanders hebben gedurende de coronacrisis flink meer gesnoept. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van ABN Amro. De bank analyseerde de cijfers van supermarkten, drogisterijen en pompstations. Vooral chocola, winegums en drop waren in trek. En de verwachting is dat de snoepconsumptie komende tijd alleen maar toeneemt, met onder meer de Olympische Spelen en EK-voetbal in aantocht.
7 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden