ABN Amro

euro economie portemonnee

Nieuws Belastingschuld

Hoogste schuld bij hotels, druk grootst bij cateraar

De coronacrisis heeft de belastingschuld in Nederland flink doen oplopen. Vooral in de sector ‘leisure’ zijn de schulden groot. De hotels noteren gemiddelde de grootste schuld (€205.000), maar de druk is het grootste onder de cateraars. Die hebben – zo blijkt uit een analyse van ABN Amro – maar liefst 45 maanden nodig om de schuld af te betalen. Ook de transportsector leed flink onder de crisis. Tegelijkertijd kwam veel agrarisch ondernemers met de schrik weg.
21 Mei 2021
Boerenbusiness Coronavirus

Nieuws Kweekvlees

Uitrol van kweekvlees kent nog flink wat obstakels

Kweekvlees is de toekomst. Althans, dat is de verwachting van diverse milieu- en natuurorganisaties. Uit cijfers van de Verenigde Naties blijft dat over dertig jaar zo'n 9,7 miljard mensen gevoed moeten worden, ruim 2 miljard meer dan nu. De huidige voedselproductie vraagt veel van de planeet en kweekvlees zou daarom dé oplossing zijn. Maar op het gebied van regelgeving, acceptatie en kosten liggen nog wel flink wat uitdagingen. Dat beschrijft ABN Amro.
7 April 2021
peen foodbusiness

Nieuws Food

Coronacrisis zorgt voor tweedeling in foodsector

De coronacrisis heeft in de foodsector voor een tweesplitsing gezorgd, zo schrijft ABN Amro. Er zijn ondernemers die profiteren van de maatschappelijke veranderingen, zoals leveranciers in de foodretail en producenten van plantaardige producten. Daartegenover staat een grote groep bedrijven die juist lijdt onder de crisis. Denk aan horecaondernemers.  
17 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden