DCA Spotprijs Fritesaardappelen

aardappelen Albert Heijn

Analyse Aardappelen

Aardappelen baken van stabiliteit in roerige tijden

De consumptieaardappelmarkt is toch nog altijd een regionale markt. Daarom wijkt de markt op verschillende fronten af van andere markten. Waar veel grondstofmarkten op het moment flinke prijsstijgingen laten zien, is de aardappelmarkt opvallend stabiel.
7 Maart 2022
frites patat patatje oorlog

Analyse Aardappelen

Fritesbakkers staan voor grote uitdagingen

Waar eerst het coronavirus tot hoofdbrekens leidde bij de aardappelverwerkende industrie, rolt de sector nu door naar een nog grotere uitdaging: de oorlog in Oekraïne. De vraag naar frites tot uitbreiding geleid. Een fijnmazig logistiek netwerk is van groot belang, voor zowel je aardappelen als voor andere grondstoffen die nodig zijn voor het produceren van frites.
4 Maart 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Frites

Fritestekort in Japan zet volop door

Het tekort aan frites in Japan is nog niet voorbij. Fastfoodketen McDonald's was eind vorig jaar een van de eersten die het fritestekort publiekelijk maakte en aangaf geen middelmaat of grote porties frites meer te kunnen verkopen. Dat probleem is sinds twee weken opgelost. Helaas voor Japanse consumenten kampt rivaal Mos Burger nu met hetzelfde probleem.  
21 Februari 2022
frites McDonalds

Nieuws McDonald's

Ook geen frites meer bij McDonald’s in Maleisië

Fastfoodketen McDonald’s ervaart steeds meer problemen met de bevoorrading van frites in Azië. Afgelopen jaar maakte het bedrijf bekend in Japan geen grote porties frites meer te kunnen leveren. Ook filialen in Maleisië moeten het nu ontzien.
28 Januari 2022
aardappelen aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Stevige vraag niet terug te zien in aardappelprijs

De hoeveelheid aardappelen die fritesfabrieken maandelijks verwerken is in november teruggelopen, maar blijft hoog. Toch is de stemming in de aardappelmarkt nog altijd mat. De prijzen reageren niet op de stevige vraag uit de verwerkende industrie en de nieuwe lockdown zal de situatie geen goed doen.
20 December 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Achtergrond Aardappelen

Agristo investeert in PEF-techniek van Pulsemaster

De Belgische aardappelverwerker Agristo heeft afgelopen week bekendgemaakt opnieuw te investeren in twee pulsed electric field-systemen van Pulsemaster uit Hapert. Die systemen gaat het gebruiken in productiefaciliteiten in Nederland en België.
14 December 2021
frites

Achtergrond Aardappelen

Dumping laat fritessector Nieuw-Zeeland ongemoeid

De aardappelindustrie in Nieuw-Zeeland heeft coronajaar 2020 goed doorstaan. Uit het jaarverslag blijkt dat de omzet van de aardappelsector groeide en dat de fritesimport zelfs licht is gekrompen. De discussie over vermeende fritesdumping vanuit Nederland en België lijkt daarmee definitief in de kiem gesmoord.
30 November 2021
aardappelen tafelaardappelen

Achtergrond Aardappelen

Frankrijk ziet ongewone vraag naar aardappelen

November is doorgaans een rustige maand op de Franse aardappelmarkt. Dit jaar niet. Meerdere analisten melden dat de vraag op het moment ongebruikelijk is. Zowel tafelaardappelen als verwerkingsaardappelen worden meer dan ‘normaal’ ingekocht. Het is opvallend, met het oog op het feit dat de coronateugels in veel landen aangetrokken worden. Deze huidige situatie lijdt in sommige gevallen al tot stijgende prijzen.
25 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief