chanonnat srisura / Shutterstock.com

Nieuws McDonald's

Ook geen frites meer bij McDonald’s in Maleisië

28 Januari 2022 - Kimberly Bakker1 reactie

Fastfoodketen McDonald's ervaart steeds meer problemen met de bevoorrading van frites in Azië. Afgelopen jaar maakte het bedrijf bekend in Japan geen grote porties frites meer te kunnen leveren. Ook filialen in Maleisië moeten het nu ontgelden.

McDonald's laat in een bericht weten dat er problemen zijn ontstaan in de toeleveringsketen, waardoor filialen in Maleisië voorlopig geen grote porties frites meer kunnen verkopen. Onbekend is hoelang de situatie gaat duren. Voor de problemen in Japan werd een deadline gesteld op eind deze maand. Aan het tekort in Japan lagen ook problemen in de toeleveringsketen ten grondslag, waaronder de overstromingen in Canada. In Taiwan kampt de fastfoodketen met een tekort aan hash browns, die ook van fritesaardappelen worden gemaakt.

McDonald's is overigens niet alleen. Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) kampt eveneens met tekorten aan frites. Niet alleen in Japan, maar sinds kort ook in Kenia.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
Reacties
1 reactie
kees 29 Januari 2022
Ja,ja ze zijn er gewoon niet,te weinig aardappelen
U kunt niet meer reageren.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Nieuws Ondernemen

McDonald's en RFC aan de slag met zuivelemissies

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden