Bedrijfsnieuws McDonalds

McDonalds

Nieuws Ondernemen

McDonald's profiteert van prijsverhogingen

McDonald's heeft in het vierde kwartaal van 2022 betere resultaten geboekt dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse hamburgerketen. McDonald's profiteerde van gerichte prijsverhogingen en een vernieuwd menu.
1 Februari 2023
McDonalds

Analyse Vlees & Eiwitten

McDonald's betaalt de prijs van schaars rundvlees

De rundvleesmarkt staat begin 2023 in het teken van schaarste. Een schaarste die wereldwijd voelbaar is: van Europa tot de Verenigde Staten tot en met Kazachstan waar fastfoodketen Mc Donalds grote problemen heeft met de aanvoer en daarom waarschijnlijk het land gaat verlaten. Wereldwijd liggen hogere runderprijzen in het verschiet, al zijn er ook nog een paar onzekere factoren.
5 Januari 2023
McDonalds

Analyse McPlant

McPlant bezorgt Beyond Meat hoofdpijn

Sinds 4 oktober is de McPlant weer in Nederland te koop. Een opmerkelijke stap van McDonalds, want in de Verenigde Staten werd de plantaardige burger na de testperiode van alle menukaarten geschrapt. Deze herintroductie onthult een voorzichtige strategie rond de verkoop van plantaardige burgers. Dit is geen goed nieuws voor samenwerkingspartner Beyond Meat die steeds afhankelijker wordt van leveringen aan fastfoodketens.
6 Oktober 2022
McDonalds

Nieuws Plantaardig

McPlant definitief op menu van McDonald's

De McPlant, de plantaardige burger van McDonald's die is ontwikkeld door Beyond Meat, keert morgen (4 oktober) terug op het menu van de Nederlandse vestigingen van de fastfoodketen. En dit keer definitief.
3 Oktober 2022
McDonalds

Nieuws Bedrijven

McDonald's wil restaurants in Oekraïne weer openen.

Circa een halfjaar nadat de 110 McDonald's vestigingen in Oekraïne moesten sluiten, vanwege de Russische invasie in het land, heeft de fastfoodgigant aangekondigd dat het haar vestigingen geleidelijk gaat heropenen. 
15 Augustus 2022
Beyond Meat Plantaardig eiwit

Nieuws Veganistisch

Vleesvervanger nog geen succes in de VS

Dat vleesvervangers niet voor iedereen een alternatief zijn, werd afgelopen week duidelijk toen de Amerikaanse restaurant-en cadeauwinkelketen Cracker Barrel bekendmaakte ook vegan vlees van Beyond Meat te gaan serveren. De reacties waren niet mals. Is de hype voor het plantaardige vleesbedrijf voorbij? 
8 Augustus 2022
frites McDonalds

Nieuws McDonald's

Omzet McDonald's daalt licht, maar winst stijgt

De omzet van McDonald's is het afgelopen kwartaal licht gedaald, ondanks een verhoging van de menuprijzen in de VS, maar de aangepaste winst steeg wel, en sterker dan voorzien. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fastfoodketen.
26 Juli 2022
McDonalds

Nieuws Fastfood

Adyen ook op Amerikaanse mobiele app McDonald's

Betaalbedrijf Adyen heeft de samenwerking met McDonald's uitgebreid naar de mobiele app van de hamburgerketen in de Verenigde Staten. Dat maakte Adyen woensdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.
22 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox