Papin Lab / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijven

McDonald's wil restaurants in Oekraïne weer openen.

15 Augustus 2022 - Max van der Heijden

Circa een halfjaar nadat de 110 McDonald's vestigingen in Oekraïne moesten sluiten, vanwege de Russische invasie in het land, heeft de fastfoodgigant aangekondigd dat het haar vestigingen geleidelijk gaat heropenen. 

Dat heeft Paul Pomeroy corporate senior vice president of international operated markets bij McDonald's vorige week gezegd, meldt QSR Magazine, en vakblad voor het restaurantwezen. Volgens Pomeroy blijft het ondersteunen van de mensen in Oekraïne prioriteit nummer 1 voor McDonald's. De heropening van de vestigingen gebeurt in fasen, maar onder meer vestigingen in Kiev en in het westen van het land kunnen weer open gaan. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. 

Gedurende de periode dat de restaurants gesloten waren heeft McDonald's de salarissen van haar 10.000 werknemers in Oekraïne doorbetaald. De keuze om te heropenen wordt genomen na aandringen van diezelfde medewerkers. Die groep wil volgens Pomeroy graag terug aan het werk en wil de restaurants dus ook weer open zien waar dat veilig en verantwoord is. Inmiddels heeft McDonald's ook de keuze gemaakt om definitief uit Rusland te vertrekken. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Ondernemen

McDonald's en RFC aan de slag met zuivelemissies

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox