Rob Crandall/Shutterstock

Nieuws Ondernemen

McDonald's profiteert van prijsverhogingen

1 Februari 2023

McDonald's heeft in het vierde kwartaal van 2022 betere resultaten geboekt dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse hamburgerketen. McDonald's profiteerde van gerichte prijsverhogingen en een vernieuwd menu.

In het vierde kwartaal daalde de omzet licht: van net iets meer, naar net iets minder dan US $6 miljard. Daarbij hadden wisselkoersen een duidelijk negatief effect op de omzet, aldus de keten. De nettowinst steeg op jaarbasis met 16% naar $1,9 miljard. Per aandeel verbeterde de winst van $2,18 naar $2,59, waar de markt rekende op $2,46. De vergelijkbare winkelverkopen, voor de markt een belangrijke graadmeter, stegen in het vierde kwartaal met 12,6%. Hier gingen analisten uit van een groei van 8,8%.

In alle segmenten was sprake van een dubbelcijferige groei, aldus het bedrijf. De vergelijkbare groei in de Amerikaanse thuismarkt kwam uit op 10,3%. In heel 2022 bleef de omzet min of meer gelijk op $23,2 miljard, maar daalde de winst met 18% op jaarbasis tot $6,2 miljard.

Outlook
Chris Kempczinski, CEO van McDonald's zei in een toelichting dat het bedrijf zich dit jaar richt op het openen van nieuwe restaurants als onderdeel van zijn strategie om de groei te bevorderen. De topman verwacht wel dat de inflatoire druk in 2023 aanhoudt. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

ABM Financial News

Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

Analyse Vlees & Eiwitten

McDonald's betaalt de prijs van schaars rundvlees

Analyse McPlant

McPlant bezorgt Beyond Meat hoofdpijn

Nieuws Plantaardig

McPlant definitief op menu van McDonald's

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox