Nieuws Plantaardig

McPlant definitief op menu van McDonald's

3 Oktober 2022

De McPlant, de plantaardige burger van McDonald's die is ontwikkeld door Beyond Meat, keert morgen (4 oktober) terug op het menu van de Nederlandse vestigingen van de fastfoodketen. En dit keer definitief.

De McPlant was vorig jaar korte tijd verkrijgbaar in Nederland. De permanente herintroductie is opmerkelijk omdat in de Verenigde Staten de plantaardige hamburger deze zomer na een testperiode juist van de markt werd gehaald.

McDonald's noemt de burger overigens niet vegetarisch. Behalve dat er standaard cheddarkaas op het broodje zit, kan de restaurantketen kruisbesmetting met vlees op de grill niet uitsluiten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.
Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »

Analyse McPlant

McPlant bezorgt Beyond Meat hoofdpijn

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

Nieuws Ondernemen

Beyond Meat weet klanten niet te binden

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox