Voedselprijzen

supermarkt varkensvlees

Nieuws Regelgeving

Nieuwe wet moet oneerlijke prijsacties voorkomen

Oneerlijke 'van-voor'-prijsacties zijn vanaf halverwege dit jaar verleden tijd. De ministerraad heeft vrijdag 29 april ingestemd met een voorstel van Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, om het misleiden van consumenten met valse prijsverlagingen wettelijk aan te pakken.
2 Mei 2022
supermarkt groente fruit

Nieuws Voedselprijzen

Wereldbank: 'Nog zeker tot 2024 hoge voedselprijzen'

De Wereldbank verwacht dat de prijzen voor agrarische grondstoffen en voedingsmiddelen dit jaar gemiddeld 18% hoger liggen dan vorig jaar. De Wereldbank verwacht dat dit jaar de piek wordt bereikt, maar dat betekent niet dat voedsel daarna weer goedkoop is.
29 April 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Inflatie

Oproep in Duitsland: 'Schaf btw op basisvoeding af'

De federatie voor consumentenorganisaties VZBV en liefdadigheidsvereniging VdK in Duitsland roepen de overheid op om de btw op basisvoedingsmiddelen te schrappen.
28 April 2022
supermarkt

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijsindex maakt wederom grote sprong

De voedselprijsindex van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties is in maart uitgekomen op 159,3 punten. Dat is een gigantische sprong vergeleken met februari. De index voor voedselprijzen staat inmiddels op het hoogste niveau sinds de oprichting in 1990.
12 April 2022
supermarkt Spanje

Nieuws Spanje

Spaanse voedselketen staat op scherp

De vele onzekerheden op de wereldmarkt, deels veroorzaakt door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, zet de Spaanse voedselketen op scherp. Zo is het land een grote importeur van granen en zonnebloemolie uit de conflicterende gebieden. Maar ook kampt Spanje met diverse stakingen, zowel van boeren als vrachtwagenchauffeurs.
5 April 2022
kaas kaasproductie foodbusiness

Nieuws Voedselprijzen

'Hoge energieprijs leidt nog niet tot lagere productie'

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie heeft nog geen geluiden gehoord dat de hoge energieprijzen in Nederland leiden tot een lagere productie van voedingsmiddelen. Bij onze zuiderburen lijkt dat wel het geval te zijn.
1 April 2022
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Voedselprijzen

Producent verhoogt prijs gemiddeld met 15 procent

Voedingsmiddelenproducenten hebben hun prijzen vorige maand met gemiddeld met 15% verhoogd. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gepubliceerd. In hoeverre consumenten die prijsstijgingen terugzien in de winkel is niet duidelijk.
30 Maart 2022
supermarkt Albert Heijn fruit

Nieuws Voedselprijzen

'Voedselprijzen gaan flink stijgen door oorlog'

Rusland en Oekraïne zijn samen goed voor 19% van de gerstvoorraad, 14% van de tarwevoorraad en 4% van de maïsvoorraad. Door de oorlog is het echter onduidelijk of het laatstgenoemde land de gewassen kan oogsten. En dat zou ervoor kunnen zorgen dat de voedselprijzen tot 20% kunnen stijgen.
14 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden