Voedselprijzen

supermarkt Lays

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijsindex stijgt naar nieuw record

De benchmark van de Food and Agriculture Organization voor de wereldvoedselprijzen is afgelopen maand naar een nieuw record gestegen: 140,7 punten (+3,9%). Deze stijging wordt aangevoerd door hogere prijzen voor plantaardige oliën en zuivelproducten, zo meldt de voedselorganisatie van de Verenigde Naties deze week. Een verdere stijging is niet uitgesloten, omdat de Russische invasie in Oekraïne voor de maand februari slechts gedeeltelijk is meegenomen.
8 Maart 2022
haven tarwe - agri

Nieuws Voedselprijzen

Wereldwijde stijging van voedselprijzen in januari

De voedingsprijzen zijn wereldwijd gestegen in januari. Dat blijkt uit de FAO Food Price Index. Die kwam in januari uit op gemiddeld 135,7 punten; 1,1% hoger dan in december. De noteringen voor alle oliën stegen in januari, wat onder andere veroorzaakt werd door de prijsstijgingen bij ruwe olie. Ook de prijs van rundvlees is naar recordhoogte gestegen. FAO heeft haar prognoses voor de rijst- en tarweproductie voor dit jaar naar boven bijgesteld.
4 Februari 2022
Vleesvervangers

Nieuws Voedselprijzen

'Prijskloof tussen dierlijk en plantaardig is nog te groot'

De prijskloof tussen vleesvervangers en dierlijk vlees is nog te groot. Wetenschappers en fabrikanten van vervangers stellen dat het segment 'plantaardig' pas terrein kan winnen in de retail als deze prijskloof gedicht wordt. De situatie is momenteel zelfs zo erg dat supermarkten varkensvlees zo goedkoop in de schappen leggen dat zij er verlies op draaien. Een systeem van 'true pricing' moet dit probleem oplossen.
25 Januari 2022
euro Boerenbusiness inflatie

Nieuws Voedselprijzen

'Voedselprijzen keren niet terug naar stabiliteit'

Wie hoopt dat de voedselprijzen dit jaar weer dalen, wordt teleurgesteld in dit bericht. De Food and Agriculture Organization maakt donderdag 6 januari bekend dat het dit jaar nog geen stabielere marktomstandigheden verwacht.
6 Januari 2022
Duitsland landbouwminister Boerenbusiness

Nieuws Politiek

Duitse landbouwminister wil hogere voedselprijzen

De nieuwe Duitse landbouwminister, Cem Özdemir (foto), pleit voor hogere voedselprijzen. 'Soms heb ik het gevoel dat goede motorolie belangrijker voor ons is dan goede slaolie. Voedsel mag geen luxegoed worden, maar de prijs moet de ecologische waarde sterker uitdrukken', aldus Özdemir in de Duitse krant Bild.
29 December 2021
vlees Lamsvlees

Nieuws Voedselprijzen

Voedselindex blijft op hoogste niveau in tien jaar

De voedselindex van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties blijft op het hoogste niveau in ruim tien jaar staan, met een score van 134,4 punten. In november is de index daarmee met 1,2% gestegen. Met name de zuivelmarkt draagt bij aan een hogere prijsindex. Dit terwijl vleesproducten afgelopen maand juist iets goedkoper werden.
6 December 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Voedselprijzen

'Duitse coalitie zal voor hogere voedselprijs zorgen'

Het regeerakkoord van de nieuwe Duitse coalitie zal voor hogere voedselprijzen in het land zorgen, zo verwachten diverse analisten. De kostprijs van agrarisch ondernemers stijgt immers door een nieuw verplicht dierenwelzijnskeurmerk en/of het uiteindelijke verbod op glyfosaat. Ook de inzet op plantaardige voedingsmiddelen speelt een rol. Welke plannen zijn er nog meer op gebied van voeding?
2 December 2021
supermarkt

Nieuws Voedselprijzen

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven in 2022 hoog'

Rabobank voorziet dat de voedselprijzen in 2022 ook hoog blijven. De lastige weersomstandigheden in de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië – als gevolg van La Niña – zijn daar een van de redenen voor. Ook de stijgende inputkosten voor agrarisch ondernemers vormen een probleem in de beschikbaarheid van grondstoffen.
30 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden