Voedselprijzen

zuivel ijs foodbusiness

Nieuws Food

Omzet van de foodsector is bijna terug op niveau

Van het merendeel van de Nederlandse bedrijven in de foodsector is de omzet weer bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een nieuwe update. Het verschil in de omzet van dit jaar en die van twee jaar terug is 'slechts' €100 miljoen.
10 November 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijzen op hoogste niveau sinds 2011

De voedselprijzen zijn over oktober voor de derde maand op rij gestegen. De aanbodschaarste en forse stijging in de prijzen van plantaardige oliën en granen liggen daaraan ten grondslag. Dat meldt de Food and Agriculture Organization (FAO) in een nieuwe update. Over oktober lag de voedselprijsindex 3% hoger dan in september. De voedselprijzen liggen nu op het hoogste niveau sinds juli 2011. 
10 November 2021
energie elektriciteit

Nieuws Voedselprijzen

Hoge energieprijzen gaan foodsector ook raken

De lage gasvoorraden zorgen al weken voor hoge prijzen. Na de winter gaan de prijzen weer dalen, zo verwacht ABN Amro. Voor de prijzen van elektriciteit verwacht de bank in het rapport 'De Stand van Food' een vergelijkbaar patroon. De gestegen prijzen hebben grote gevolgen voor ondernemers in de foodsector. Zo is voor de verwerking van aardappelen of brood energie nodig om machines en apparatuur aan te drijven of koelen.
5 November 2021

FB TV Cor Pierik

Hoge gasprijs al te zien in prijs voedingsmiddelen

Het agrocomplex (voedingsmiddelenindustrie, landbouw, transport etc.) draagt voor 6,4% bij aan het bbp. Het aandeel is het afgelopen decennium ongeveer gelijk gebleven, maar de foodindustrie plust licht. Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS, deelt de cijfers en geeft ook antwoord op de vraag wat we al merken van de hoge gasprijzen.
18 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Voedselprijzen

Dure grondstoffen werken door in boodschappenkar

De grondstoffenmarkten zijn sinds de start van de coronapandemie naar recordhoogtes gestegen. Die hogere prijzen voor onder andere tarwe, maïs en plantaardige oliën werken nu door naar de boodschappenkar van de consument. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van marktbureau GfK. Gemiddelde gaven Nederlandse huishoudens over de eerste negen maanden van het jaar 3,6% meer uit aan de boodschappen.
13 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn brood

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijzen gaan met rasse schreden omhoog

De wereldwijde prijzen voor voedselgrondstoffen hebben zich, na twee opeenvolgende maanden van daling, afgelopen maand weer hersteld. Dat meldt de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties (FAO). Er is een toename zichtbaar van 3% met de maand juli en een plus van bijna 33% met dezelfde periode vorig jaar. De sterke stijgingen in de internationale noteringen voor suiker, tarwe en plantaardige oliën liggen hieraan ten grondslag.
6 September 2021
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Voedselprijzen

'Verplichte biodiesel leidt tot dure levensmiddelen'

De American Bakers Association, die enkele van de grootste banketbakkers in de Verenigde Staten vertegenwoordigd, roept de Amerikaanse regering op om de ambities op het gebied van biobrandstoffen af te zwakken. Die brandstoffen, gemaakt van gewassen, drijven de voedselprijzen op, zo laat de organisatie weten.
5 Augustus 2021
uien uienexport supermarkt

Nieuws Voedselprijzen

Roemenië heeft laagste prijzen voor voedsel

De laagste prijzen voor voedsel en niet-alcoholische dranken in de Europese Unie zijn te vinden in Roemenië. Gemiddeld liggen de prijzen in het Oost-Europese land 34% lager. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van statistiekbureau Eurostat. In Denemarken betalen consumenten het meeste voor voedingsmiddelen en non-alcoholische dranken.
27 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden