Voedselprijzen

supermarkt Vegetarisch vegan

Opinie Radboud Bergevoet

De prijzen van voedingsmiddelen omhoog?

De producenten van voedingsmiddelen lopen tegen zulke hoge prijsstijgingen aan dat ze deze gaan doorberekenen aan hun afnemers. Voor de horeca, een van de hardst geraakte sectoren tijdens de coronacrisis, is dat slecht nieuws. 
27 Juli 2021
zuivel supermarkt Verenigde Staten zuivelconsumptie

Achtergrond Consumentenprijs

Amerikanen zien kosten voor voedsel flink stijgen

De wereldwijde voedingsmiddelenindustrie kampt met de hoogste inflatie in zo’n tien jaar tijd. Voor veel retailers en restaurantketens zit er niets anders op dan de strategieën te herzien: de prijzen voor voedingsmiddelen gaan omhoog en er wordt tegelijkertijd een poging gedaan de eigen kosten te verlagen. Consumenten in de Verenigde Staten gaan dit de komende tijd al merken, voorspellen verschillende analisten.
26 Juli 2021
akkerbouw tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Achtergrond Voedselprijzen

Wisselende gedachten over toekomst voedselprijzen

De voedselprijsindex van de Food and Agriculture Organization (FAO), die een mand met granen, plantaardige oliën, vlees, zuivel en suiker bevat, steeg afgelopen mei naar het hoogste niveau in tien jaar. Hoewel inmiddels een stevige daling is ingezet, verschillen de meningen over de toekomst van de voedselprijs sterk. Daar waar de een denkt dat de prijzen naar het laagste niveau ooit kunnen dalen, verwacht de ander dat de weg omlaag tijdelijk is. Wat zijn de argumenten voor beide gedachtegangen?
19 Juli 2021
snoep

Nieuws Retail

IJs en snoep in tien jaar goedkoper geworden

Gezondere voedingsmiddelen zijn de afgelopen tien jaar in verhouding duurder geworden en ongezonder voedsel goedkoper. Gezonder voedsel is in winkels tussen 2010 en 2020 21% duurder geworden, terwijl dat bij ongezonder voedsel bijna 15% was. Voor ijs en snoep hoefde er vorige jaar bij de kassa zelfs minder afgerekend te worden dan in 2010. Dat blijkt uit een analyse die het CBS in samenwerking met het Voedingscentrum heeft uitgevoerd.
28 Mei 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Achtergrond Stuntprijzen

'Ratrace in retail moet grenzen kennen'

De prijzenoorlog tussen grote supermarktketens woedt al jaren voort. Soms in stilte, soms laait hij in alle hevigheid op. En dat zet grote druk op de zelfstandig supermarkt. Brancheorganisatie Buurtsuper.be luidt in België de noodklok nu er ook steeds vaker gestunt wordt met versproducten.
20 Mei 2021
Edin Mujagic

FB TV Edin Mujagić

'Stijgende voedselprijzen bron voor sociale onrust'

De FAO Food Index is de afgelopen maanden fors gestegen. Deze index, samengesteld uit de grondstofprijzen van vlees, zuivel, granen, suiker en plantaardige oliën,  stijgt naar het hoogste niveau in 10 jaar. Edin Mujagić maakt zich zorgen over de oplopende voedselprijzen.
6 Mei 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Consumentenprijzen

Prijs voedsel in 2020 minder hard gestegen dan in 2019

De supermarktprijs voor voedingsmiddelen is afgelopen jaar gestegen, maar minder hard dan in het jaar ervoor. Dit laten nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. In 2020 waren we in de supermarkten in totaal 2% meer kwijt aan voedingsmiddelen.
12 Januari 2021
euro

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijzen blijven in 2021 stijgen

De wereldwijde prijzen voor voedsel hebben in december het hoogste punt in 6 jaar bereikt, aldus de Food and Agriculture Organization (FAO). De gestegen grondstofprijzen, zoals tarwe, maïs en soja, liggen hieraan ten grondslag. Daarnaast voorziet de FAO dat de prijzen ook in 2021 blijven stijgen.
8 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden