Bedrijfsnieuws Unilever

Rotterdam Unilever

Nieuws Beurs

Foodindustrie kan kosten redelijk doorberekenen

Beleggers zijn op zoek naar een bodem voor de AEX. Dit zegt Andre van Eerden, vermogensbeheerder van Aberfeld International. Van Eerden wijst op de renteverhogingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Aandelen zijn in waarde gedaald en kunnen nog verder dalen.
24 Juni 2022
zuivel ijs melkverwerking

Nieuws Zuivel

Unilever wil emissie halveren bij ijsproductie

Ben & Jerry's is begonnen met een pilot bij vijftien melkveebedrijven om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2024 te halveren. Als de pilot succesvol is, wordt deze uitgebreid naar meer boerderijen in de wereldwijde toeleveringsketen van de ijsmaker.
10 Mei 2022
Rotterdam Unilever

Nieuws Kwartaalcijfers

Hogere verkoopprijzen helpen omzet Unilever

Unilever heeft het jaar met sterke cijfers afgetrapt. De omzet is fors gegroeid, vooral gedreven door hogere verkoopprijzen. Voor de rest van het jaar is de torenhoge inflatie het belangrijkste aandachtspunt.
28 April 2022
canada Unilever

Nieuws Unilever

Unilever maakt keten van palmolie inzichtelijk

Consumenten willen steeds vaker weten waar de producten die ze kopen vandaan komen en of deze producten op een ‘fatsoenlijke’ manier zijn geproduceerd. Om een toeleveringsketen zonder ontbossing te kunnen garanderen, start voedingsconcern Unilever met het inzichtelijk maken van de keten van palmolie.
16 Februari 2022
Rotterdam Unilever

Nieuws Unilever

Omzet Unilever groeit, beurskoers daalt

Ondanks de uitdagingen waar Unilever voor staat, is de omzet van de multinational het afgelopen jaar licht gegroeid met 3,4%. De omzet steeg naar €52,4 miljard, wat voornamelijk veroorzaakt werd door groei in het e-commerce kanaal. In de belangrijke markten Noord-Amerika en Europa werd juist minder omzet geboekt dan gedacht. De beurskoers daalde na het bekendmaken van de jaarcijfers over 2021.
10 Februari 2022
Rotterdam Unilever

Nieuws Unilever

Unilever vereenvoudigt en schrapt duizenden banen

Voedingsmiddelenconcern Unilever maakt dinsdag 25 januari bekend de organisatie te gaan vereenvoudigen. Hierdoor verdwijnen er wereldwijd ongeveer 1.500 banen, waarvan het merendeel managementfuncties betreft. Volgens het voedingsmiddelenbedrijf worden de fabrieken hier niet door getroffen.
25 Januari 2022
Unilever

Achtergrond Unilever

Beurskoers Unilever hard omlaag na GSK-debacle

De beurskoers van Unilever is deze week hard gedaald. Dit is een gevolg van de mislukte overnames van de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK). De levensmiddelenfabrikant gaf begin deze week aan het overnamebod nóg verder te willen verhogen. Aandeelhouders stonden duidelijk niet te springen en dat was zichtbaar op de aandelenbeurs. Unilever was dinsdag de grootste daler op de Amsterdamse beurs.
20 Januari 2022
Rotterdam Unilever

Nieuws Kwartaalcijfers

Omzet Unilever stijgt na verhogen prijzen

Unilever heeft over het derde kwartaal van dit jaar een daling in de verkopen moet incasseren. Tegelijkertijd steeg de omzet wel. Het doorvoeren van prijsverhogingen op de eigen producten is daar de voornaamste reden voor.
21 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën