Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Ben & Jerry's geeft de strijd tegen Unilever niet op

8 September 2022 - Max van der Heijden

Ben & Jerry's doet een tweede poging om de verkoop van zijn Israëlische tak door moederbedrijf Unilever te stoppen. De ijsmaker is van plan om de komende weken een herziene klacht in te dienen bij de rechtbank in New York. Dat hebben twee insiders gemeld aan Bloomberg. 

Twee weken geleden mislukte de eerste poging van Ben & Jerry's om de verkoop een halt toe te roepen. Het verzoek werd toen door de rechter afgewezen omdat het merk niet kon aantonen dat het imago van het ijsbedrijf onherstelbare schade zou lijden als gevolg van de overname.

Ben & Jerry's heeft een activistisch imago, zo zet het bedrijf zich in voor de rechten van vluchtelingen en klimaatrechtvaardigheid. De aanwezigheid van het merk in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied was dan ook een doorn in het oog van de ijsmaker uit Vermont. Het bedrijf haalde zich de woede van Israëliërs op de hals toen het bekendmaakte geen ijs meer te gaan verkopen in die gebieden. 

De aankondiging was voor Unilever reden om de Israëlische activiteiten te verkopen aan de lokale licentiehouder Avi Zinger. Hierdoor kan ijs verkocht blijven worden in de bezette gebieden. De ijsmaker uit Vermont vindt dat de verkoop in strijd is met de sociale missie van het bedrijf en met de juridische overeenkomst die werd gesloten met Unilever toen het merk in 2000 werd gekocht. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Analyse Ondernemen

Zuivelman Schumacher snijdt ijsdivisie uit Unilever

Nieuws Jaarcijfers

Unilever ziet deel van winst wegsmelten

Nieuws Ondernemen

'Unilever haalt plasticdoelen niet'

Achtergrond Ondernemen

Inflatie neemt flinke hap uit omzet ijsdivisie Unilever

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden