Milcobel

Milcobel

Nieuws Milcobel

Fabriek van Milcobel mag kaasproductie hervatten

Milcobel kan weer kaas uitleveren uit bestaande voorraden en de productie in de fabriek in Moorslede gefaseerd opstarten. Alles is veilig verklaard en er is groen licht gegeven voor deblokkade na het listeria-incident.
6 Mei 2022
Milcobel

Nieuws Voedselveiligheid

Milcobel roept toch kaas terug om listeria

Milcobel roept toch zes partijen kaas terug uit handel en winkel vanwege de listeriabesmetting die 20 april werd vastgesteld. Het gaat om de voorverpakte plakken 'Brugge Broodje', drie soorten 'Latteria' voor de Italiaanse markt en nog eens twee partijen bij verwerkers.
4 Mei 2022
Milcobel

Nieuws Zuivel

Milcobel legt uitlevering kaas tijdelijk stil om listeria

Milcobel heeft de productie en ook de uitlevering van consumentenkazen in de vestiging in Moorslede vanaf 20 april tijdelijk stilgelegd vanwege een listeria-besmetting in één van de pekelbaden. Hij gaat volgens een woordvoerster om een zeer lage besmetting. Benadrukt wordt dat geen onveilige producten de handel of consument hebben bereikt.
28 April 2022
Milcobel Brugge kaas

Nieuws Melk

Milcobel lanceert CO2-neutrale kazen

Milcobel brengt begin volgend jaar CO2-neutrale kazen op de markt onder het merk Brugge Kaas. De coöperatie haakt zo in op de trend van duurzaamheid en CO2-reductie. Daarmee is Milcobel naar eigen zeggen een trendsetter in de kaasmarkt.
28 Oktober 2021
melk koeien melkverwerking frankrijk melktransport

Nieuws Melk

Milcobel weet uittreders niet te stoppen via rechter

Coöperatie Milcobel verliest een tweede rechtszaak in haar poging om uittreders tegen te houden. Het hof van beroep vindt de belemmeringen die Milcobel opwerpt onwettig.
3 September 2021
mozzarella foodbusiness

Nieuws Overname

Milcobel koopt Kaasbrik en versterkt mozzarella

Milcobel gaat haar positie in de mozzarella business versterken. Het zuivelconcern neemt het Limburgse rasp- en verpakkingsbedrijf Kaasbrik over.
17 Juni 2021
Milcobel

Interview Nils van Dam

Milcobel wil weer strijden om de podiumplaatsen

Milcobel presteert ondermaats, waardoor de melkprijs al tijden zwaar tegenvalt . Afgelopen jaar besloten daarom 173 leden-melkveehouders te vertrekken bij de Belgische zuivelcoöperatie. Hoewel de uitstroom wordt betreurd, hoeft de lagere aanvoervolumes niet slecht uit te pakken voor de verwaarding van melk. CEO Nils van Dam over het ingezette verbeterplan, de uitstroom van leden-melkveehouders en de komst van A-ware naar België. 'Wij willen dat onze leden weer trots zijn op Milcobel.'
18 Januari 2021
Milcobel

Nieuws Milcobel

Nieuwe CFO voor zuivelverwerker Milcobel

De Belgische verwerker Milcobel heeft vandaag (2 november) aangekondigd dat Pierre Stevens per 1 januari 2021 aantreedt als Chief Financial Officer (CFO). Het is onbekend of hij hiermee de huidige Finance Manager Stefan Peeters vervangt. 
2 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden